„Ce am facut cu bomba pentru evaluarea procurorului general?”. Toader isi continua rafuiala cu Augustin Lazar

actualitate

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat marti, in Parlament, ca va da publicitatii documente din cadrul Ministerului Public care, in opinia sa, sunt compromitatoare la adresa lui Augustin Lazar.

„Ce am facut cu bomba pentru evaluarea procurorului general? Va voi pune public sa vedeti cum in septembrie 2018 la MInisterul Public se formeaza o comisie de evaluare a procurorului general pentru perioada 2014-2015, cand era procuror general la Alba Iulia. Deci comisie in 2018 sa evalueze activitatea procurorului general de la 2014-2015.

Si ca treaba sa fie completa, comisia de evaluare era formata din cinci membri, avand ca presedinte al comisiei de evaluare pentru procurorul general pe insusi Augusitj Lazar. Si-au dat seama pe 5 seprembrie, au schimant componemta comisie astfel incat Augustin Lazar sa nu-l evalueze pe Augustin Lazar”, a spus Toader in Parlament.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader anuntase ca prezinta marti procedura, graficul de numire si continutul dosarului de candidatura ale „celui care ocupa postul de procuror general”, anuntul in acest sens fiind facut luni, dupa ce procurorul general a facut public raspunsul CSM conform caruia in dosarul sau nu exista nicio rezolutie de clasare vizandu-l pe presedintele Klaus Iohannis, asa cum sustinuse ministrul in argumentatia in vederea revocarii sale din functie.

Toader a declarat marti, la sosirea la minister, ca nu va pleca pana cand nu va oferi raspunsurile legate de dosarul de candidatura al procurorului general, Augustin Lazar. El a precizat ca a vorbit tot timpul de acest dosar, si nu de mapa profesionala. „Si atunci iti pui intrebarea: de unde, ma rog, pornirea aceasta de a face deosebirea intre dosar de candidatura si mapa profesionala, cand stim prea bine deosebirile si n-a fost vorba de asa ceva?”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: