„Ce fel de boala e asta, fara bolnavi?”. Iresponsabilul Vosganian amplifica fake news-urile legate de COVID-19

politica

In plina explozie a numarul de infectari, deputatul ALDE Varujan Vosganian alimenteaza teoriile conspiratiei care sustin ca virusl nu exista. Vosganian s-a alaturat recebt grupului parlamentar al PSD.

„In ultimele doua zile, am avut aproape 900 de noi infectari cu coronavirus. Si, totusi, numarul celor aflati la terapie intensiva a ramas neschimbat: 186. Ar putea sa-mi explice si mie cineva ce fel de boala e asta, fara bolnavi?”, a scris Vosganian pe Facebook, sambata dimineata.

Seful Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat ca sunt in crestere cazuri active de Covid-19, in prezent fiind aproape 6.000. Arafat a afirmat ca Romania a evitat un dezastru si, in loc sa recunoastem asta, cream toate premisele sa ne intoarcem la dezastru. El a spus ca Romania ar putea ajunge ca in situatia altora tari si anume cadrele medicale sa decida cine ramane in viata si cine nu.

“La un moment dat, daca nimeni nu vrea sa creada si nu vrea sa asculte ne ramane noua, partea medicala si partea situatiilor de urgenta, o singura solutie: asteptam la spital, ne pregatim, primul venit, primul servit si sa nu uite lumea ca vom ajunge la situatia, nu eu, ci medicii care trateaza, cum s-a intamplat in alte tari sa decida cine ramane in viata si cine nu. Suna extrem de cinic, dar este realitatea, asta s-a intamplat in alte tari”, a precizat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Arafat a mentionat ca Romania a evitat un dezastru, dar pentru ca populatia nu mai crede nimic risca sa ajunga intr-un asemenea dezastru.

“Colegii care au fost in Italia pot sa va spuna. Colegii cu care au discutat le-au zis ‘La un moment dat trebuia sa decid, am doi si o singura sansa pentru unul dintre ei si sa spun asta nu prea are sansa il las, aici ma ocup’. Asta este realitatea unui dezastru adevarat, Romania a evitat acest dezastru si, in loc sa recunoastem ca noi am evitat astfel de situatii, noi cream toate premisele ca populatia sa nu mai creada nimic si sa ajungem din nou in astfel de dezastru”, a mai declarat Arafat.

Mai mult despre:


Comentarii: