„Ce fel de scoala este aceea care descurajeaza copiii?” – Profesoara Tunegaru revine cu un nou mesaj viral pe Facebook

news

Profesoara Cristina Tunegaru, cea care a anuntat intr-o serie de mesaje care au facut inconjurul retelelor sociale ca si-a pierdut postul de suplinitor la Scoala Generala nr. 95, revine cu un nou mesaj viral pe Facebook.

De aceasta data, profesoara zugraveste povestea elevului Alex, „un copil cu initiativa, inteligent, preocupat de rezolvarea de probleme”, care insa risca sa ramana repetent a doua oara.

„Ce fel de scoala este aceea care descurajeaza copiii si ii trimite la marginea societatii stigmatizandu-i prin repetentie cand ei au atatea de daruit?”, se intreaba, indignata, profesoara.

Iata mesajul complet al Cristinei Tunegaru:

„De doua saptamani am inceput pregatirea pentru corigenta. Doua lucruri au in comun copiii pe care i-am intalnit in aceasta perioada: o stima de sine scazuta si lucruri minunate de daruit.

Alex e in clasa a VI-a si e corigent la romana. A repetat o data clasa. E linistit si foarte atent, desi uneori gandurile i se pierd pe cai nestiute. Inainte sa vorbeasca rumega indelung fiecare cuvant sau gest ca un adolescent hiper-constient de sine.

Nu ii place gramatica – rigiditatea ei – dar la literatura e senin, ridica privirea din caiet, scrie compuneri cu umor si citeste cu atentie retinand detalii. Ma ajuta sa pregatesc sala pentru sedinta, e binevoitor, binecrescut.

Conduce o mica afacere doar a lui, e ceea ce ii place sa faca: ii invata pe oamenii interesati sa foloseasca calculatorul sau telefonul; primeste in schimb 10 lei. „Nu vreau sa le rezolv eu problemele, pentru ca mai tarziu ei tot nu vor sti. Eu vreau sa ii invat, ca apoi sa se descurce singuri.” Il ascult si imi imaginez ca intr-un alt sistem de educatie el ar fi foarte apreciat, iar ideile lui promovate.

Are si o multime de probleme de rezolvat pentru care cauta solutii si isi munceste mintea: dileme despre functionarea softurilor, adaptarea lor, jocuri. Toate arata o minte activa, energica. Si totusi, in scoala noastra, Alex risca sa ramana repetent a doua oara.

Se simte nedreptatit si neinteles de profesori. Dupa prima sedinta imi spune „Nu veniti si la noi la scoala, doamna? Aveti… talent.” – semn ca pentru el e important cum relationeaza cu profesorii.

Cum se poate ca Alex – un copil cu initiativa, inteligent, preocupat de rezolvarea de probleme – sa riste sa ramana repetent a doua oara? Scoala nu a descoperit niciuna dintre trasaturile lui minunate pe care sa o cultive si sa il atraga ? Ce fel de scoala este aceea care descurajeaza copiii si ii trimite la marginea societatii stigmatizandu-i prin repetentie cand ei au atatea de daruit?”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: