„Ce fel de tara ne pregatesc astia?”. Informatii revoltatoare, PSD a trecut la represalii si intimidari

news

Jurnalistul Liviu Avram anunta ca editura Curtea Veche a decis sa renunte la publicarea unui album cu fotografii ale pancartelor afisate la protestele contra ordonantei negre. „Adaugati la asta hartuielile la care sunt supusi cei care au sprijinit intr-un fel sau altul protestele (vin informatii din toata tara, e ceva de noaptea mintii) si puteti intui ca ce fel de tara ne pregatesc astia”, avertizeaza Avram.

„Ce fel de tara ne pregatesc astia? Editura Curtea Veche a renuntat sa mai lanseze albumul foto ‘#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017’. Sefii editurii spun ca au primit mesaje (fara sa spuna de la cine) ca ar fi inoportun. Stiti cum spuneau cenzorii pe vremea lui Ceausescu ca sa nu para cenzura? ‘Acum nu-i momentul’. Si articolul nu mai aparea niciodata.

Editura spune ca proiectul e doar amanat, nu abandonat. Dar atunci de ce returneaza banii celor care au facut pre-comenzi? De ce nu lasa banii acolo si sa-si onoreze clientii atunci cand proiectul va fi reluat? Trebuie sa fi fost ceva foarte puternic care a facut o editura sa abandoneze un asa proiect ingenios si frumos.

Editura mai spune ca fotografiile sunt facute de profesionisti si poarta drepturi de autor. Asta era problema? Daca as fi alta editura, as anunta public ca reiau proiectul si-l duc pana la capat, fara sa platesc niciun fel de drepturi de autor. Oare lumea mi-ar trimite fotografii? Caci aici nu calitatea artistica a fotografiei conteaza, ci calitatea de continut a pancartelor.

Adaugati la asta hartuielile la care sunt supusi cei care au sprijinit intr-un fel sau altul protestele (vin informatii din toata tara, e ceva de noaptea mintii) si puteti intui ca ce fel de tara ne pregatesc astia. O ‘tara normala’, cum promitea Grindeanu”, a scris Avram pe Facebook.

Albumul de fotografie „#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017” a fost disponibil, pentru 24 de ore, in sistem de precomanda, pe site-ul www.curteaveche.ro. In momentul de fata, pagina a fost stearsa de pe site-ul editurii, informeaza Mediafax.

Intr-un comunicat de presa emis cu ocazia lansarii precomenzilor pentru album, editura scria: „Pancartele din 2017, irepetabile, intransigente, oneste, inteligente, subtile, de un umor irezistibil, arata ca ne-am despartit, pentru totdeauna, de vremurile in care, la demonstratii, se agitau mesaje scrise de altii cu litere albe lipite pe un fundal de panza rosie. Adunate intr-o carte, ele devin niste instantanee din 2017, care le demonstreaza scepticilor ca o noua generatie de cetateni manifesta altfel decat se facea, cu indarjire, naivitate si chiar cu ura, la inceputul anilor 1990.”

Lansarea in librarii a albumului „#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017” era prevazuta pentru ziua de miercuri, 15 februarie.

Foto: Andrei Ivan

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: