Ce a fost si ce-a ajuns Angela Merkel: Dupa 10 ani in care a fost IDOL, a cazut in prapastie

analize

Sustinerea germanilor pentru politica imigrationista a Angelei Merkel a scazut drastic. Nimic spectaculos, pentru ca, de mult timp, asa-numita politica a „ospitalitatii” s-a transfomat intr-o cultura a nelinistii.

Deschiderea granitelor pentru refugiati a fost o decizie proprie a cancelarului german. Nu a existat o decizie unitara a UE. Angela Merkel nu s-a consultat nici cu Bundestagul, nici cu poporul german. La inceput, Merkel a primit multe aplauze in Germania si in lume, scrie jurnalistul Kay-Alexander Scholz pentru Deutsche Welle.

Urmarile acestei hotarari au dat peste cap asteptarile multora. In randul propriului partid exista deputati care sustin ca, dupa viitoarele alegeri, trebuie formata o comisie de cercetare a actiunilor cancelarului din vara lui 2015. Initiativa a fost propusa de Alternativa pentru Germania si Democratii Liberi care, conform ultimelor sondaje de opinie, vor castiga locuri in Parlamentul german viitor, spune autorul.

Multi stiu ca pot ataca juridic actiunile cancelarului Merkel, unii dorind chiar sa sesizeze Curtea Constitutionala. Asta in timp ce 70% din cetatenii germani se tem de actuala stare de fapt, cauzata de primirea refugiatilor.

Popularitatea lui Merkel  a ajuns extrem de mica, majoritatea germanilor ii contesta acum si activitatea in functia de cancelar. Multi, in ziua de azi, dau doar din cap spunand: „Nu merge totul bine azi? Tara nu are datorii noi, impozitele sunt mici, somajul este mic. De ce a trebuit ca totul sa se darame?” .

Dezamagirea este cu atat mai mare cu cat exceptionala lor profesoara a picat examenul. De aceea si atitudinea fata de cancelar este atat de pesimista, continua jurnalistul citat.

In principiu, germanii sunt printre cei mai entuziasmati europeni. Acum, din pacate, vad zi de zi la televizor cum, in aceasta uniune europeana atat de greu pusa pe picioare, se ivesc tot mai multe fisuri.

Dezacordul fata de atitudinea lui Merkel vizavi de refugiati este tot mai vizibil la nivel european. Multi europeni nu mai cred in planurile cancelarului german. Unii se arunca in bratele partidelor extremiste. Europa a intrat in criza din cauza lui Merkel? Exact, chiar din cauza celei care a tras Europa dupa ea in anii precedentii? E tragic, spun unii, conchide Scholz.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: