Ce i-a impiedicat pe japonezi sa intercepteze racheta nord-coreeana? Raspunsul oficialilor de la Tokyo este surprinzator

externe

Altitudinea si viteza Hwasong-12 au facut imposibila distrugerea rachetei in zbor, iar un esec al Japoniei ar fi fost jenant si ar fi incurajat Japonia, relateaza jurnalistul Julian Ryall din Tokyo pentru Deutsche Welle.

Marti dimineata, guvernul japonez a dat asigurari cetatenilor ca ii va proteja si va lua toate masurile pentru siguranta lor, dupa ce o racheta balistica a zburat deasupra Japoniei. In realitate, armata japoneza nu ar fi putut opri actiunea Coreei de Nord asupra Japoniei. Racheta a trecut peste nordul Japoniei  la o altitudine de 550 de kilometri, inainte sa se rupa in trei bucati si sa cada in Oceanul Pacific la 1180 de kilometri de estul Hokkaido.

Racheta a fost depistata dupa cateva secunde la intrarea in spatiul japonez si a alertat populatia prin telefonia mobila, sistemul televizat si de radio.

Niciun efort de interceptare

Fortele de aparare militare au urmarit miscarea rachetei, insa nu s-au obosit sa o intercepteze. Ministrul apararii, Itunori Onodera, a declarat ca decizia a fost luata deoarece racheta nu se indrepta spre pamant si nu era un pericol pentru ca Hwasong-12  sa aterizeze pe teritoriul japonez. Acesta a adaugat ca racheta a fost peste Japonia pentru mai putin de doua minute. ”A fost peste Japonia, dar se misca foarte repede si era foarte sus”, a declarat analistul Lance Gatling.

cronologia

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: