Ce inseamna cresterea pensiilor cu 40%. Economist: „In 2021 vor creste masiv impozitele pe case, pe masini, pe salarii, pe profit”

politica

Economistul Ionut Popescu, fost ministru al Finantelor, afirma ca o eventuala crestere a pensiilor cu 40%, asa cum a impus PSD prin Parlament, va determina o crestere masiva a impozitelor pe case, pe masini, pe salarii, pe profit si concedierea a sute de mii de oameni.

„De fapt, acum nu s-a votat cresterea pensiilor cu 40%! S-a votat, in cazul in care va intra in vigoare, cresterea masiva a impozitelor anul viitor. Cresterea impozitului pe case, pe masini, pe salarii, pe profit, concedierea a sute de mii de oameni, asta s-a votat, sa fie clar. Si, pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus simplu, cresterea pensiilor cu 40%.

Cand 96% din toate incasarile bugetului merg doar spre pensii si salarii, sa votezi majorarea pensiilor cu 40%, nu mai este vorba de populism. E, pur si simplu, o decizie criminala…”, a scris Popescu pe Facebook.

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificarii bugetului de stat, cu modificarile impuse de PSD, a fost adoptat marti cu 242 de voturi pentru, 147 impotriva.

Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolul potrivit caruia punctul de pensie se majora cu 14%, in acest fel ramanand in vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a sustinut ca Guvernul nu a dorit ca veniturile romanilor sa creasca. Ea a spus ca PSD a guvernat bine, economia a crescut, pensiile au fost marite, chiar daca PNL si Iohannis spuneau ca nu sunt bani. „Preferati ca 2 milioane de romani sa traiasca in saracie. Aveti bani, dar nu vreti sa-i dati”, a pretins Vasilescu.

Luni, premierul Ludovic Orban a declarat ca bugetul ”nu isi mai poate permite nicio crestere a cheltuielilor in momentul de fata” si a facut apel la toate fortele politice sa nu sprijine in Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetara.

„Bugetul nu-si mai poate permite nicio crestere a cheltuielilor in momentul de fata. In urma zilei negre de la Parlament in care pesedistii din Comisia de buget-finante au adoptat niste modificari la ordonanta de rectificare, la ora actuala Romania se afla intr-un pericol extrem de mare. Fac apel catre toate fortele politice sa nu sprijine in Parlament raportul adoptat de Comisia de buget-finante pentru ca asta va atrage consecinte nefaste pentru economia romaneasca, inclusiv pentru capacitatea Romaniei de a atrage investitii, fonduri europene, de a fi considerat un partener solid. Ori cred ca e de ajuns si trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politica”, a afirmat Ludovic Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: