„Ce m-ati intrebat?”. Tudorel Toader a surzit brusc cand a fost intrebat daca va respecta recomandarile Comisiei de la Venetia

news

O delegatie a Comisiei de la Venetia a sosit luni la Bucuresti intr-o vizita de doua zile avand ca tema modificarile la legile Justitiei. Programul delegatiei include intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justitiei, cu reprezentanti ai DNA, Parchetului General, CSM, ICCJ, dar si cu parlamentari din Comisia Iordache si cu organizatiile magistratilor. Prima intalnire este cu ministrul Justitiei si a inceput la ora 8.00.

Ministrul a exemplificat care vor fi subiectele de discutie cu membrii delegatiei Comisiei de la Venetia: „Evident se va discuta pe legile justitiei, evident se va discuta probabil pe modificarile la Codurile penale, procedura penala, probabil transpunerea directivelor, probabil modificarea in acord cu deciziile CCR”.

Intrebat daca va tine cont de recomandarilor expertilor independenti, Tudorel Toader a raspuns: „Ce m-ati intrebat? Bine, multumesc. La revedere!” si nu a mai vorbit cu jurnalistii.

Delegatia Comisiei de la Venetia se va afla la Bucuresti luni si marti.

„O delegatie a Comisiei de la Venetia se va afla in vizita in Romania pentru o serie de schimburi de opinii privind cele trei proiecte de modificare a Legii de organizare judiciara, a Legii CSM si a Statutului judecatorilor si procurorilor. Delegatia va avea intalniri cu presedintele Romaniei, cu reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Curtii Constitutionale, Biroului Procurorului General si ai Directiei Nationale Anticoruptie, ai Consiliului Superior al Magistraturii si ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justitiei, ai asociatiilor de judecatori si procurori si ai organizatiilor societatii civile”, anunta Comisia intr-un comunicat.

De asemenea, documentul consemneaza ca atat presedintele Romaniei, cat si Comitetul de Monitorizare al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei au solicitat punctul de vedere al Comisiei de la Venetia cu privire la cele trei proiecte de lege.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: