„Ce nemernic e marele miliardar!”. Ion Tiriac, declaratii batjocoritoare: „Refuz sa recunosc treburi ca DNA, ANI. Ne facem de ras in toata lumea”

news

Ion Tiriac, cel mai bogat roman, cu o avere ce depaseste 1,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes, este de parere ca dosarele de coruptie din Romania „sunt ridicole” si, din aceasta cauza, „ne facem de ras in toata lumea”, potrivit unui interviu acordat postului Digi24. Totodata, omul de afaceri mai sustine ca „Romania nu e o tara corupta. E doar o perceptie mostenita din generatie in generatie”.

Ion Tiriac (78 de ani) crede ca prioritatea autoritatilor ar trebui sa fie recuperarea prejudiciului, si nu trimiterea la inchisoare a celor care au furat de la stat. „Noi vorbim despre treburile ridicole in coruptie. Prim-ministrul a furat geamuri, unul a furat o damigeana de tuica si niste carnati. Ne facem de ras in toata lumea”, a declarat miliardarul roman.

„Nu. Noi nu suntem corupti. Societatea noastra e corupta pentru ca asa am invatat-o noi sau strabunicii nostri de la turci, de la toata lumea, cu bacsisul… Coruptie exista in toata lumea, din pacate. Ca la noi, si la noi e o coruptie minora, vorbim de 2,5 lei. Nu vorbim de Parmalat in Statele Unite sau miliardele care s-au dus si au schimbat economia lumii, ca de acolo a venit criza. Noi vorbim despre treburi care sunt ridicole in coruptie. Prim-ministrul a furat geamuri, unul a furat o damigeana de tuica si niste carnati. Ne facem de ras in toata lumea”, a spus fostul tenismen si hocheist, devenit cel mai bogat om din Romania.

Tiriac a marturisit ca refuza sa recunoasca „treburi ca DNA, ANI, money” si ca romanii traiesc „sub o teroare mai mare de cinci ori decat securitatea pe vremea ailalta (din comunism, n.r.)”. „Un mare politician de la Bruxelles mi-a spus: bai, Tiriac, voi ati ajuns intr-o situatie in care daca nu faceti nimic, nu puteti sa gresiti. De frica ca nu cumva sa va ia cineva, mai bine nu faci nimic, care nu e corect. (…) Eu am o Constitutie, am o lege, un minister al Justitiei care imi da peste degete daca fac ceva, dar numarul unu care trebuie respectat e acea prezumtie de nevinovatie”, a continuat Ion Tiriac interviul pentru Digi24.

„Ce nemernic e marele miliardar! Tiriac si-ar dori o tara fara DNA, fara Justitie, doar cu hoti”, a comentat jurnalistul Grigore Cartianu aceste declaratii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: