Ce nu au luat in calcul comasatii: 3+2 s-ar putea sa faca mai putin de 2

opinii

Nicolae Ciuca

Reactiile pe retelele de socializare ale oamenilor activi intelectual la marea „alianta pentru stabilitate” sunt in proportie de 100% impartite in trei categorii: sila, lehamite si mistocareala. Nimeni nu crede in argumentele lui Ciuca si Ciolacu. Dar gandeste astfel si marea majoritate a electoratului? Colosul PSD-PNL va avea o mare surpriza la alegeri.

Ciuca, greoi ca un tanc intr-o senila, si Ciolacu, alunecos ca o cobra scursa din fabrica de vaselina, au apelat la un vast repertoriu pentru a-si justifica alianta, amestacand si mestecand „specialisti”, „tara”, „neam”, „viitor”, „stabilitate”, „responsabilitate”, au bifat tot din manualul de comunicare politica. Insa nu au explicat de ce este nevoie ca doua partide, unul avand 30% in sondaje, iar celalalt 20%, sa se uneasca in fata un partid care este cam pe la 15%. De ce doua partide aflate la guvernare, fluturand sondaje in care sunt cotate cu peste 50%, se unesc de teama unuia care are mai putin decat fiecare dintre ele? Pauza, zero logica.

Argumentele lor au fost luate masiv in deradere pe retelele de socializare, si mai mult ca sigur ca nu sunt crezute nici macar de cei care au votat-o pe Dancila.

Combinatiile astea ieftine sunt vazute de alegatori, inclusiv de aia multi pe ignoranta carora se bazeaza comasatii. Tocmai manevrele astea maradoniste alimenteaza populismul si extremismul si genereaza vot de protest: „Bai, astia ne iau de prosti?”. Ce vad oamenii de fapt acum? Vad doua mari grupari care pana mai ieri se luptau pentru ciolan iar acum s-au unit ca sa nu mai plece de la ciolan.

Desconsiderarea alegatorilor, a propriilor alegatori pana la urma, va avea consecinte dure pentru PSD si PNL.

Oare cati dintre clujeni vor vota blocul PSD-PNL, in conditiile in care PSD abia a scos un chinuit 7% la localele din 2020? O sa voteze clujenii PSD-PNL-ul pentru ca e garantat Boc? Boc si PNL o sa aiba o foarte mare si neplacuta surpriza la Cluj, de exemplu.

Desconsiderarea propriilor alegatori va avea impact asupra PSD si PNL nu numai in mediul urban, de regula mai bine informat, ci si in cel rural, baza votantilor celor doua partide. In rural s-a infiltrat foarte bine in ultimii ani AUR-ul lui Simion iar membrii acestuia sunt foarte activi si mai ales flamanzi sa acceada si ei la pozitii. Mesajele legate de „tradatorii pesedisti” vor avea de acum o puternica baza in tarana, iata cum AUR devine o alternativa solida pentru alegatorii pe care PSD continua sa si-i considere captivi.

PSD si PNL au calculat ca 31% plus 20% o sa duca la un scor zdrobitor, veselie si belsug si in urmatorii cinci ani, zece ani, poate 20, dar mai bine 30 de ani. Insa mari surprize ii asteapta.

Cel mai probabil, in urma acestei comasari obscene intre PSD si PNL, o buna parte din electoratul PSD se va duce catre simionisti si sosoci, iar cea mai mare parte a electoratului PNL va merge catre USR si REPER. Ii vor sari tancului si suruburile de la cealalta senila, va fi inghitita cobra de nevastuica? Sunt multi in jur care au inceput numaratoarea inversa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: