Ce patesti in Arabia Saudita daca nu crezi in Allah: 1.000 de BICE si 10 ani de inchisoare

externe

Arabia Saudita are unul dintre cele mai dure regimuri religioase din lume. Ateismul sau promovarea unei religii, alta decat cea musulmana, se pedepsesc foarte aspru, chiar cu moartea.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al lui Raif Badawi. Scriitor din Arabia Saudita, cunoscut pentru lupta sa in favoarea libertatii de gandire, Badawi a indraznit sa afirme ca este ateu si i-a criticat pe liderii tari pe blogul sau. Desi in 2012 a fost nominalizat la Premiul Nobel, sauditii au decis sa il pedepseasca aspru. In luna ianuarie a acestui an, Badawi a fost condamnat, pentru „crima” de a fi ateu, la 1.000 de lovituri de bici si 10 ani de inchisoare. Primele 50 de lovituri de bici le-a incasat in public, in fata moscheii Jeddah.

De altfel, ateismul este considerat un pacat atat de mare si o infractiune atat de grava incat Arabia Saudita l-a incadrat oficial la terorism, notateaza publicatia americana The Daily Beast.

Insa Badawi a scapat ieftin. In 2011, cetateanul saudit Amina bin Salem Nasser  a fost executat pentru acte de „vrajitorie si magie”, procesul fiind catalogat „cu adevarat ingrozitor” de Amnesty International. Alte detalii nu au fost oferite, insa la cateva luni mai apoi un alt saudit, Muree bin Ali Issa al-Asiri, a fist executat dupa ce asupra sa s-au gasit carti religioase si alte insemne care nu apartineau islamismului. Acuzatia a fost de „vrajitorie”, scrie IB Times.

Amnesty International afirma ca doar in 2015 au fost executati 175 de oameni in Arabia Saudita. Biciurile sunt in continuare o pedeapsa obisnuita pentru posesia de alcool sau adulter.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: