Categories: externe

Ce a patit un cuplu CRESTIN in Pakistan. Torturati si condamnati la moarte pentru un banal SMS

Un cuplu crestin din Pakistan a fost condamnat la moarte pentru blasfemie. Ce doi sunt acuzati ca ar fi trimis imamului local un SMS ofensator despre profetul Mahomed.

Barbatul, care este si paralizat de la brau in jos, spune ca au fost torturati pentru a-si recunoaste vina, noteaza Daily Mail.

Shafqat Emamnuel si Shagufta Kausar din Gojra, estul Pakistanului, au fost gasiti vinovati de trimiterea unui text ofensator la adresa Profetului catre un imam local, in 2013.

Barbatul spune ca si-a recunoscut vina pentru ca nu a suportat sa vada cum sotia sa este torturata de politie. Cuplul a fost arestat in 2013, dupa ce imamul local a pretins ca Shafkat Emmanuel a folosit telefonul sotiei sale pentru a-i trimite clericului un mesaj ofensator despre profetul Mahomed.

Cei doi neaga acuzatia spunand ca telefonul le fusese furat cu mult inainte de trimiterea textului. Desi au fost condamnati la moarte, se pare ca, dupa recursul la Inalta Curte, acestia isi vor petrece tot restul vietii in inchisoare. Legile impotriva blasfemiei sunt extrem de dure in Pakistan iar acuzatiile de hulire a islamului sunt unele dintre cele mai grave.

Profanarea Coranului sau hulirea Profetului se pedepsesc cu moartea sau inchisoarea pe viata. Legile au fost aspru criticate la nivel international, spunandu-se ca acestea sunt folosite adesea de diversi oameni pentru a se razbuna pe anumiti indivizi sau pentru a pune presiune pe alte minoritati religioase.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

4 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

3 ore ago

FSB recruteaza refugiati ucraineni pentru sabotaje in Europa. In Polonia, a fost lichidata deja o retea de spionaj care lucra pentru Moscova

Oficialii occidentali spun ca Rusia a reusit sa combine cu succes inregistrarile camerelor de luat…

O oră ago

Malin Bot a castigat procesul cu Romania TV si George Simion. Trebuie sa primeasca daune morale

Malin Bot a castigat procesul pentru calomnie pe care l-a intentat, in comun, postului Romania…

2 ore ago