news

Ce pedepse au primit stapanii de sclavi din Berevoesti care nici acum nu regreta ca tineau oameni in lanturi

Alti sapte dintre stapanii de sclavi de la Berevoesti au fost condamnati luni, de catre Magistratii Tribunalului Arges. Pedepsele cu inchisoare, cele mai mari de pana acum, sunt cuprinse intre 5 ani si 2 luni si 18 ani si 10 luni, dar sentinta nu este definitiva. Potrivit Jurnalului de Arges, acestia au fost condamnati si la plata unor daune in valoare de 160.000 de euro celor opt victime pe care le-au torturat si umilit.

Cea mai mare pedeapsa, de 18 ani si 10 luni de inchisoare, a primit-o Costinel Badala. Acesta este acuzat ca a facut trafic de persoane si de minori, dar si ca a torturat doi minori, timp de mai multe luni.

Iata care au fost si celelalte pedepse la inchisoare cu executare: Traian Paun (fiul)-10 ani; Paun Petruta Minuca-8 ani si 6 luni; Florin Feraru-8 ani, 5 luni si 10 zile; Feraru Ancuta Mariana-5 ani si 2 luni; Paun Traian -11 ani si 6 luni. Condamnatii nu au voie timp de cinci ani sa ia legatura cu fostii sclavi sau cu familiile acestora.

La sfarsitul lunii ianuarie, alti sapte stapani de sclavi au fost condamnati la pedepse intre 4 si 13 ani de inchisoare cu executare si la plata a 20.000 de euro daune.

Iar in septembrie anul trecut, cinci dintre membrii grupului infractional descoperit de catre procurorii DIICOT la Berevoesti, in judetul Arges, au fost condamnati definitiv pentru infractiunea de trafic de persoane, acestia primind pedepse cuprinse intre trei ani si cinci ani si patru luni de detentie. Pe rol mai sunt inca doua procese cu alti 19 de stapani de sclavi judecati, anunta Digi24.

In fata judecatorilor, cei acuzati ca au transformat peste 40 de copii si tineri in sclavi, i-au legat in lanturi, i-au obligat sa munceasca, i-au torturat si umilit au declarat ca nu li s-a parut un lucru anormal sa faca acest lucru, fapt remarcat si de judecatorii care au decis arestarea preventiva.

„Inculpatii ignora total valorile intrinseci fiintei umane, viata, integritate corporala, sanatatea, libertatea, onoarea si demnitatea, privind victimele ca pe o marfa producatoare de beneficii materiale, pe care le exploateaza la maximum si le transfera intre membrii gruparilor in acelasi scop”, au motivat judecatorii.

Printre victimele stapanilor de sclavi s-au numarat si doi copii, de 11, respectiv 14 ani, care au fost gasiti in lanturi de mascatii care au descins la Berevoesti. Micutii aveau rani pe tot corpul si nu mai aveau dinti pe partea superioara a maxilarului.

Unele dintre victimele cu handicap au fost supuse inclusiv la abuzuri sexuale extrem de grave. Marturia ii apartie uneia dintre victime, un tanar de 26 de ani, care a fost rapit din centrul orasului Pitesti, legat si tinut in slavie mai bine de cinci luni de catre Traian Paun, unul dintre inculpati, condamnat la 11 ani si 6 luni de inchisoare.

„Nea Traian ma obliga sa ii fac masaj pe picioare, dar si pe organul lui genital. Intr-o alta zi, am fost obligat sa-i fac un sex oral, iar in caz de refuz eram amenintat cu bataia, lucru care s-a si intamplat, fiind fortat fizic de nea Traian. Acest lucru s-a intamplat de doua ori in perioada in care am stat la ei. Altadata, obligat de nea Traian, am fost nevoit sa o spal si pe nevasta acestuia, pe tot corpul, inclusiv in zona organelor genitale. Nici nevasta lui nea Traian nu a avut nimic impotriva. Arat ca nea Traian, in unele dati, nu ma lasa nici sa ma duc la toaleta si ma obliga sa imi fac nevoile pe mine, imbracat”, a povestit victima.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Marian Pavel

Share
Published by
Marian Pavel

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Aceasta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

48 de minute ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

O oră ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

2 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

3 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

3 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

3 ore ago