Ce plan nebunesc are Putin? Numar record de SUBMARINE rusesti in preajma a doua regiuni europene

externe

Rusia a trimis un numar record de submarine de-a lungul coastelor Scotiei si Scandinaviei, conform unui fost comandant militar american care avertizeaza asupra unui nou Razboi Rece.

Vladimir Putin si-a intarit forta militara din zona, prin desfasurarea unei alte flote de submarine, asta insemnand ca Rusia are acum, in regiune, cel mai mare numar de nave de atac din ultimii 20 de ani, noteaza Express.

Informatia vine din partea amiralului in rezerva si fost comandant in cadrul NATO, James Stavridis. Amiralul Mark Fergusson, comandant al Marinei SUA in Europa, a declarat ca intensitatea patrulelor submarine a crescut cu 50 la suta anul trecut.

El se bazeaza pe spusele lui Viktor Chirkov, seful Marinei Rusiei, care, in luna aprilie a anului trecut, spunea ca, in perioada dintre ianuarie 2014 si martie 2015, intensitatea patrulelor de submarine in zona mentionata a crescut cu aproape 50% fata de 2013.

Demonstratia de forta vine dupa ce Rusia a acuzat America de intimidare, cand aceasta a adus un distrugator de rachete aproape de frontiera maritima baltica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: