„Ce primeste un om care se sacrifica ajutand”. Asistenta din Sibiu, agresata de vecini pentru ca lucreaza cu bolnavii de COVID-19.

news

O asistenta de la Terapie Intensiva, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a fost jignita si alungata de vecini pentru ca lucreaza intr-o sectie unde sunt internate persoane infectate cu noul COVID-19.

Fiica asistentei a postat, pe Facebook, imagini video de la cearta unui membru al familiei cu vecinii care au hulit-o pe femeie, acesta spunandu-le „Sa va fereasca Dumnezeu sa ajungeti acolo”, in ideea ca la Terapie Intensiva vin intotdeauna oameni in stare grava.

„Dupa ore intregi de munca, in care mama mea se sacrifica pentru oamenii infectati cu acest virus, trup si suflet pentru meseria aleasa, fara vreun gand de abandon sau de regret pentru ceea ce face, asta e respectul pe care il primeste zilnic din partea vecinilor, cel mai trist, chiar a apropiatilor, pentru faptul ca vine acasa de la munca si pentru ca impart aceeasi scara de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasa speta. Gresit! Mama mea e un erou, mama mea incearca sa ne salveze, sa fie alaturi in aceasta situatie de oamenii care au nevoie! In loc sa primeasca laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta) , mama mea e jignita, alungata si mai ales discriminata! Sunt dezamagita de societatea in care traiesc si de ceea ce primeste un om care se sacrifica ajutand”, a scris tanara pe Facebook, citata de Tribuna din Sibiu.

Cazul de la Sibiu nu este singular. O asistenta de la Boli Infectioase, din Galati, s-a plans de faptul ca de la izbucnirea pandemiei, vecinii din blocul in care locuieste de 20 de ani, i-au aruncat clor pe usa apartamentului, au chemat politia la ea acasa si, mai mult, au dat-o afara din magazinul blocului.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu a facut un apel catre sibieni, dupa aparitia imaginilor cu asistenta de la Terapie Intensiva hulita de vecini.

„Traim zile in care, din pacate, fiecare dintre noi suntem pusi la incercare, zile in care, mai mult ca niciodata, ne temem pentru viata noastra si a celor dragi. Ca sa facem fata, ca sa trecem cu bine peste asta, e nevoie de multa ratiune si mai ales de un comportament serios si responsabil. E omeneste sa ne gandim la siguranta noastra, e chiar foarte bine sa ne protejam si sa fim atenti la ce se intampla in jur, e omeneste pana la urma sa ne fie frica. Asta nu justifica insa comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente si ar fi putut intra in contact cu virusul.

Nu justifica, de asemenea, in nici un fel comportamentul celor care au agresat sau hartuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplaseaza pentru a indeplini obligatii profesionale. E de neinteles si este chiar revoltator cum, in contextul atator oameni care-si pun la dispozitie proprietatile gratuit pentru cei care lupta pentru viata si sanatatea noastra, un vecin poate incerca sa ingradeasca accesul celui de alaturi (cu care traieste de o viata) la proprietatea sa, pentru ca este medic sau asistenta medicala. Iata de ce fac acum un apel la constiinta, la normalitate si ratiune, inainte de a face un apel la lege.

Protejarea, incurajarea si chiar rasplatirea personalului sanitar nu este doar o obligatie a autoritatilor, ci un semn de normalitate din partea fiecarui sibian, o obligatie de constiinta a fiecaruia dintre noi. Suntem in aceasta situatie cu totii si trebuie sa actionam in scopul binelui comunitatii, toti, fara exceptie. Trebuie sa o facem impreuna, fiindca nu exista salvare individuala! Si mai trebuie sa o facem cu decenta! Sa actionam astfel incat, atunci cand totul se va fi terminat, sa ne putem privi in ochi unii pe ceilalti! Sper din tot sufletul ca nu va fi nevoie de lege ca sa ii aparam tocmai pe cei care ne apara pe noi! Insa, daca va fi, va asigur ca nici unul dintre aceste comportamente sau altele asemenea nu vor ramane fara urmarile legale maximum posibile si ca toleranta noastra va fi ZERO fata de orice actiune care ameninta sau pune in pericol corpul medical si pe toti cei care lupta pentru viata si viitorul nostru”, a transmis Daniela Cimpean.

Mai mult despre: ,

Comentarii: