Ce rol va avea Armata pe timpul restrictiilor de circulatie. Anuntul premierlui Orban

news

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, marti seara, ca Armata va fi implicata in misiuni de paza si de patrulare, dar va sustine in activitate si Politia de frontiera.

„Am discutat cu presedintele Romaniei si cu ministrul Apararii. Armata va fi implicata in misiuni de paza, in misiuni de patrulare si, de asemenea, in misiuni la frontiera. Adica, vor sustine Politia de frontiera si reprezentantii Directiilor de sanatate publica care sunt la frontiera si, practic, interactioneaza cu toti cei care vin in Romania si dispun masurile care se vor lua”, a aratat Orban, in cadrul unei conferinte de presa, la sediul Guvernului.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca recomandarile in cazul epidemiei de coronavirus devin obligatii.

„Am convenit ca este nevoie de masuri suplimentare pentru a fi in situatia sa ingradim, sa incetinim raspandirea infectiei. Astfel, se vor introduce noi restrictii de circulatie si noi restrictii pentru romani, in sensul ca ceea ce a fost pana acum o recomandare devine o obligatie, dupa principiul stam acasa”, a spus seful statului dupa sedinta de evaluare si prezentare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, si ministrul Sanatatii, Victor Costache.

El a indicat ca oamenii vor putea merge la serviciu si sa-si faca cumparaturile necesare.

„Am convenit sa pregatim pentru persoanele care sunt in carantina sau in izolare masuri de supraveghere electronica, fiindca este necesar ca aceste masuri sa fie respectate integral”, a mai spus Iohannis.

Seful statului statului a mentionat ca s-a decis si folosirea Armatei pentru gestionarea situatiei.

„Armata va pune la dispozitie personal care va veni sa suplimenteze fortele de ordine publica, Jandarmerie si Politie”, a afirmat Iohannis.

El a reiterat ca persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani.

„Este evident ca avem nevoie de masuri speciale, dar si de restrictii speciale si astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restrictii speciale, in sensul ca vor trebui in interesul propriu sa stea practic tot timpul acasa”, a subliniat Iohannis.

Seful statului a explicat ca aceste masuri vor fi prevazute intr-o ordonanta militara, care va fi redactata pana la sfarsitul zilei, iar restrictiile vor intra in vigoare incepand de miercuri.

„Am discutat si alte masuri care se cer luate, fie prin ordonante de urgenta ale Guvernului, fie prin hotarari ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restrictii pe care tocmai le-am mentionat vor fi prelucrate in cursul zilei de astazi intr-o ordonanta militara, care se va finaliza pana la sfarsitul acestei zile si restrictiile, dragi romani, vor intra in vigoare incepand de maine”, a spus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: