Ce Romanie a lasat PSD-ul. Cea mai mica pensie – 100 lei. Cea mai mare pensie – 79.000 lei

politica

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dezvaluit luni seara uriasele discrepante dintre cele mai mici pensii si cele mai mari pensii din Romania.

Astfel, cea mai mica penise din Romania, dupa celebra Lege a pensiilor adoptata de PSD, este de numai 100 de lei. In acelasi timp, cea mai mare pensie, una speciala, este de 79.000 de lei.

Dezvaluirile au fost facute de Raluca Turcan chiar la Antena 3, postul de propaganda al PSD.

„Nu-i spun profesia sau numele celui care castiga aceasta pensie foarte mare, pentru ca ne dorim sa-i tinem aproape pe oameni, nu sa-i antagonizam unii impotriva celorlalti. Este important sa reducem inechitatile prin noua lege a pensiilor, sa impunem principiul bazat pe contributivitate”, a declarat Turcan.

Ea a anuntat ca pensiile mari vor fi plafonate, astfel incat cele sub 1.500 de lei sa poata fi majorate. Turcan a mentionat ca acum sunt 2,7 milioane de pensionari care  au mai putin de 1.500 de lei, pensia minima.

Ministrul Muncii a mai spus ca o noua lege privind sistemul de pensii va fi prezentata in Parlament pana la sfarsitul anului viitor.

„Prin PNRR ne-am asumat ca dupa trimestrul al doilea al anului viitor, sa prezentam public proiectul de lege pentru pensii. Pana la finalul lui 2022 mergem cu el in Parlament”, a subliniat Turcan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: