Ce s-a cautat cel mai mult pe Google in 2023? De la Barbie si moartea lui Matthew Perry la razboiul dintre Israel si Hamas

life

Google a lansat, in aceasta saptamana, „Year in Search”, un rezumat a principalelor cautari globale din 2023, de la momente de neuitat ale culturii pop (buna, Barbenheimer!), pana la pierderea unor personalitati indragite si stiri tragice cu repercusiuni la nivel mondial, potrivit AP.

Razboiul in curs dintre Israel si Hamas s-a aflat pe locul intai depasind toate subiectele de stiri in 2023, conform datelor globale ale Google, urmate de intrebari legate de submersibilul Titan care a implodat in iunie, precum si de cutremurele devastatoare din februarie din Turcia si Siria.

Jucatorul de fotbal american Damar Hamlin a fost cea mai populara persoana pe Google in acest an, dupa ce a suferit un stop cardiac pe teren in timpul unui meci din ianuarie. A urmat actorul Jeremy Renner, care a supravietuit unui accident grav cu plugul de zapada la inceputul anului 2023. Intre timp, Matthew Perry si Tina Turner s-au aflat in topul cautarilor in randul personalitatilor care au murit.

In lumea divertismentului, „Barbie” a dominat tendintele filmelor cautate pe Google in acest an – urmat de copilotul lui Barbenheimer „Oppenheimer” si thriller-ul indian „Jawan”. La TV, „The Last of Us”, „Wednesday” si „Ginny and Georgia” au fost primele trei seriale in tendinte in 2023.

„アイドル (Idol)” a lui Yoasobi a fost cea mai populara melodie de cautare Google. Au urmat „Try That In A Small Town” de Jason Aldean – care a urcat in topuri dupa controverse in aceasta vara – si „Bzrp Music Sessions, Vol. 53” al Shakirei si al lui Bizarrap.

Si acesta este doar varful aisbergului pentru tendintele globale de cautare Google din 2023.

Bibimbap a fost cea mai populara reteta. Inter Miami CF, noua casa a superstarului fotbalului argentinian Lionel Messi, a condus cautarile privind echipele sportive. Si in special in S.U.A., multi consumatori au petrecut 2023 intreband de ce ouale, biletele la concertele lui Taylor Swift si sticlele de sos sriracha erau atat de scumpe – in timp ce „rizz” (numit recent cuvantul anului de catre Oxford) a fost una dintre cele mai populare intrebari despre definitiile argoului.

Google nu este singurul care publica date anuale pe masura ce 2023 se apropie de sfarsit. Saptamana trecuta, de exemplu, Wikipedia si-a lansat lista de la sfarsitul anului cu cele mai vizionate intrari – cu ChatGPT fiind in fruntea cautarilor.

Pentru a marca cea de-a 25-a nastere a motorului de cautare, Google a lansat, de asemenea, cele mai bune date de cautare „din toate timpurile” in diferite categorii specifice. Din 2004 (de cand datele despre tendinte ale companiei au devenit disponibile pentru prima data la nivel global), castigatoarea Grammy cea mai cautata pe Google din toate timpurile a fost Beyonce, de exemplu, in timp ce Cristiano Ronaldo este sportivul cel mai cautat iar Harry Potter este cel mai cautat film.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: