UPDATE. Unde este Iohannis? Presedintele nu a APARUT la slujba de PASTE de la Sibiu. Comunicat de la Cotroceni

news

Presedintele Klaus Iohannis, care era asteptat la slujba de Inviere de la Biserica Romano-Catolica „Sfanta Treime” din Sibiu, unde merge in fiecare an de Paste, nu a mai ajuns la ceremonialul religios, surse locale sustinand ca seful statului si sotia sa nu s-ar afla in tara.

Presedintele Klaus Iohannis, de confesiune evanghelic luteran, care sarbatoreste duminica Pastele, era asteptat sa participe la slujba de Inviere de la Biserica Romano-Catolica „Sfanta Treime” din Sibiu, lacas de cult unde a mers si de Craciun, dar si de Paste in ultimii ani, pe cand era primar al municipiului Sibiu.

Presedintele si sotia sa, Carmen, nu au ajuns la ceremonialul religios de la Sibiu, iar surse locale sustin ca familia prezidentiala nu s-ar afla in tara, fiind posibil sa fi plecat in Germania pentru a-si vizita familia.

Sursele citate sustin ca seful statului a fost la Sibiu in cursul acestei saptamani, dar a plecat, informeaza Mediafax.

Oficial, familia prezidentiala nu a anuntat ce face de sarbatori si unde va petrece Pastele. Pe Facebook, unde isi anunta de obicei progamul, Iohannis a postat doar urari de Paste si Florii.

„Tuturor celor care serbeaza astazi Pastele catolic si protestant si Floriile ortodoxe le urez sarbatori fericite, sanatate si incredere!  La multi ani tuturor romanilor care poarta nume de flori!”, a scris presedintele.

Luni, administratia prezidentiala a transmis un comunicat de presa confrom caruia presedintele Klaus Iohannis se afla, in perioada 6-10 aprilie, in vacanta de Pasti.

In perioada in care a fost primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis a participat frecvent la slujbele de duminica de la aceasta biserica si, chiar si dupa ce a fost ales presedinte, el a mers deseori la slujbele oficiate acolo.

De Craciun, la cateva saptamani dupa ce a fost validat in functia de sef al statului, Klaus Iohannis a participat la slujba la aceeasi biserica. De fiecare data, seful statului este insotit de sotia sa, dar si de cativa dintre prietenii apropiati.

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: