news

Ce salarii sunt la Lidl, aproape dublu fata de Kaufland: „Prime de Paste/Craciun, al 13-lea salariu, prime si cadouri. Dar ai de indurat multe lucruri”

O dezbatere initiata online de un tanar care ar vrea sa se angajeze la Lidl scoate in evidenta diferentele salariale uriase de la principalele retele de supermarketuri: Lidl, Kaufland si Mega Image.

Iata cum suna anuntul oficial al Lidl de la care a pornit dezbaterea pe Reddit Romania: „Venit mediu brut lunar de 5700 RON raportat la norma de lucru mentionata in anunt (include salariu brut, tichete de masa, prime, bonusuri si sporuri”.

Mai multi actuali si fosti angajati Lidl au confirmat ca acesta este salariul mediu, subliniind cu cat raman in mana.

„Da, ofera. Sunt angajat LIDL de o saptamana, am pe contract 2900 LEI + 800 LEI bonuri de masa, dar crede-ma ca urmeaza sa-mi dau demisia saptamana viitoare. Nivelul de lucru e foarte mare, de abia ai timp de ‘pauza’, 8 ore nu faci niciodata, sunt mereu 9 ore de munca, iar stresul asta nu merita nici suma aia 5700 BRUTA transformata printr-un miracol in suma NETA. Multumeste-te mai bine cu mai putin ca e mai bine”, a spus un internaut.

„Pentru banii aia si nu numai, poti ajunge si la 3.800-4.000, depinde de luna, dar trebuie sa fii in toate partile, ba pe casa, ba la pus marfa, totul acolo este intr-un ritm continuu, abia poti sa respiri. Intr-adevar nu este un salariu mic dar ai de indurat multe lucruri”, a adaugat un alt angajat Lidl.

„La Lidl Teius Bucuresti au incercat sa ma convinga sa lucrez pe 2100 in mana. Au inceput sa imi zica cum ca el vrea sa fiu mereu available si cand sunt acasa si de acord indiferent cand o sa fie nevoie sa ma trimita la alte magazine sa lucrez pentru aia cuz staff. Cand i-am intrebat de salariul de pe afisul ce il aveau in fata magazinului au zis ca ala e doar de reclama”, a sustinut un alt angajat Lidl.

„Cand m-am angajat la Lidl, in prima luna am luat 1.550. Apoi salariul a crescut (pentru toata firma). Individual, creste anual, in luna aniversara, primind un bonus de 1.200 de lei. Acum, pe ultima treapta, dupa 3 ani, salariul de baza este 2.850, care adunati cu weekenduri si ture de noapte (ocazionale, o data pe luna) ajungi intre 3.200 si 3.500. Orele suplimentare nu se platesc decat in conditii deosebite, in rest primesti zile libere de ei. Un incepator primeste 2.600 salariul de baza. Se anunta o crestere luna viitoare. Vedem ce o mai fi. Prima de Paste/Craciun 800 de lei, al 13-lea salariu, diverse bonusuri si cadouri”, evidentiat un alt salariat Lidl.

Insa la Kaufland, o retea concurenta, lucrurile nu stau atat de bine: „Salariul la Kaufland in primul an de lucru este 3.700 lei brut”.

Nici la Mega Image situatia nu este stralucita.

„Eu sunt sef de magazin la Mega, dar au gasit jigodiile o chichita… Sunt ‘Store Manager Trainee’… Dupa 7 ani de rupt oase si hartogaraie si tot ce va mai puteti imagina… ‘Trainee’… 6.350 brut…. Joaca-o pe asta!!! M-as duce la Lidl pentru salariul ala mediu.. Dar mna.. Unde sunt eu, te angajezi al naibii de greu la el.. Zici ca e Omerta frate acolo…”, a subliniat un angajat Mega Image.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Ceata densa si vechimea elicopterului – principalele cauze ale accidentului in care a murit presedintele iranian. Implicarea Mossad – total exclusa

Presedintele si ministrul de externe al Iranului au fost oficial declarati morti, dupa ce agentiile…

57 de minute ago

Pretul aurului a urcat la un maxim istoric dupa accidentul aviatic din Iran in care si-a pierdut viata presedintele Ibrahim Raisi

Aurul a sarit la un maxim istoric, stimulat de optimismul tot mai mare ca Rezerva…

16 minute ago

Primar PSD din Gorj, pozitiv la testul pentru droguri. El intrase cu masina intr-un grup de oponenti politic

Primarul PSD al comunei Stejari, Robert Ionut Paiusi, acuzat de George Simion ca a intrat…

6 minute ago

Liderii G7 iau in calcul acordarea unui imprumut de 30 de miliarde de euro Ucraine, folosind active rusesti

Diviziunile cu privire la posibilitatea ca Ucraina sa primeasca in mod legal un imprumut suplimentar…

27 de minute ago

Miron Cozma, agresiv la intrarea la Parchetul General: „Nu a existat Mineriada. Voi i-ati omorat pe astia in Bucuresti”

Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, s-a prezentat luni dimineata la Parchetul…

O oră ago

Presedintele Bulgariei califica victoria Ucrainei asupra Rusiei drept „imposibila”: „Cu arme, fara arme – vom ajunge la acelasi rezultat”

Presedintele Bulgariei, Rumen Radev, a calificat victoria Ucrainei asupra Rusiei drept "imposibila" si a facut…

51 de minute ago