Ce SALARIU poate castiga ACUM un roman in Spania

news

Locurile de munca actuale sunt precare si putine pe piata spaniola, iar cei care au norocul sa fie contactati de angajatori nu se pot astepta la veniturile de odinioara.

Jumatate din persoanele care se afla astazi in cautarea unui loc de munca in Spania au sanse sa castige un salariu de cel mult 800 de euro pe luna.

Doar 7% dintre CV-urile depuse au efect

Potrivit unui sondaj realizat de Organizatia Consumatorilor (OCU) din Spania, pe 1.111 persoane, cu varste intre 18 si 65 de ani, completata cu un studiu realizat in randul membrilor OCU, mai reiese ca doar 7% din cei care trimit solicitari de munca primesc un raspuns, si nici acela nu e intotdeauna pozitiv.

Numarul somerilor in Spania este de 4,5 milioane, iar Sondajul EPA privind populatia activa indica un numar si mai mare de someri, de 5,5 milioane, anunta romanul.eu.

Sondajul OCU arata ca o treime din cei intrebati se afla in somaj de mai bine de trei ani si patru din 10 someri au prezentat CV-ul pentru peste 10 locuri de munca, numai in ultimele trei luni.
Spaniolii sunt inclinati sa nu refuze nici o oferta

Autorii sondajului mai subliniaza ca cei mai multi someri sunt dispusi sa accepte orice job si sa renunte la a munci in domeniul pentru care s-au pregatit. Astfel, 84% dintre respondenti recunosc ca isi cauta de munca orice ar fi.

Norocosii care sunt contractati spun, in 50% din cazuri, ca salariul net este de 889 de euro/luna, pentru norma intreaga, iar 25% dintre cei chestionati vorbesc despre oferte de 650 de euro sau chiar mai mici.

Si acest sondaj confirma ca cine are mai multe studii in Spania, are sanse mai mari sa primeasca de munca. Numarul somerilor cu studii minime este dublu fata de cel al persoanelor cu studii superioare.

In functie de nivelul de formare, acestea sunt salariile, potrivit rezultatelor sondajului realizat de OCU:

fara studii – 771 euro
studii medii – 878 euro
studii superioare -1.036 euro.

Una din concluziile autorilor este ca salariul lunar de 1000 de euro pe luna este de domeniul istoriei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: