Ce scrie New York Times si Washington Post despre proiectul Gabrielei Firea legat de fertilizarea in vitro

news

Cotidianele americane New York Times si Washington Post scriu despre proiectul de hotarare adoptat miercuri in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti referitor la acordarea unui ajutor financiar pentru femeile care doresc sa faca fertilizare in vitro.

„Romania: autoritatile ofera bani pentru fertilizarea in vitro”, titreaza New York Times si The Washington Post. Publicatiile citeaza The Associated Press, care scrie despre cele doua hotarari luate de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la propunerea primarului general Gabriela Firea

Consilierii generali au adoptat miercuri un proiect de hotarare prin care municipalitatea va da vouchere in valoare de 2.000 de lei femeilor insarcinate, pentru plata medicamentelor si a serviciilor medicale. Proiectul de hotarare a fost initiat de catre primarul Gabriela Firea, care sustine ca rata natalitatii a scazut in ultimii ani, in timp ce numarul varstinicilor a crescut, „schimbarea echilibrului dintre generatii putand duce la reducerea disponibilitatilor resurselor umane”.

Un alt proiect de hotarare aprobat in CGMB se refera la acordarea unui ajutor financiar de 13.800 de lei pentru femeile care doresc sa faca fertilizare in vitro. Banii se vor acorda sub forma de vouchere in trei transe doar pe baza scrisorii medicale.

„In Romania, rata fertilitatii scade alarmant. Se estimeaza ca in acest ritm, in 2050 Romania va ajunge la o populatie de doar 14 milioane de locuitori, fata de aproximativ 19 milioane, cat sunt in prezent. (…) Unu din sase cupluri care incearca sa aiba un copil va avea dificultati in a obtine sarcina. Fertilitatea scade cu varsta”, se arata in proiectul de hotarare, semnat de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: