Ce se intampla cu Casa Regala, dupa ce Guvernul a respins proiectul prin care aceasta primea Palatul Elisabeta pentru 49 de ani

news

Intr-un comunicat publicat de Antena 3, Casa Regala a Romanie precizeaza ca va parasi Palatul Elisabeta dupa data de 5 ianuarie, in conditiile in care intre RAPPS si Casa Regala nu au ajuns la un nou acord privind preluarea de catre Casa Regala a Palatului cu chirie.

„Nu s-a primit la Casa Majestatii Sale nicio oferta din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta. Nu au inceput discutiile dintre Casa Majestatii Sale Custodelui Coroanei si RAAPPS cu privire la acest subiect. Dupa data de 5 februarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va actiona conform legislatiei in vigoare. Majestatea Sa isi manifesta speranta ca parteneriatul cu institutiile Statului va continua, pentru ca activitatile Familiei Regale in sprijinirea intereselor fundamentale ale Romaniei sa aiba loc in viitor, asa cum s-a intamplat de 20 de ani incoace“ se arata in comunicatul Casei Regale publicat de Antena 3.

Premierul Mihai Tudose a anuntat ca execuvitul pe care-l conduce a respins proiectul prin care Casa Regala primea, pentru o perioada de 49 de ani, Palatul Elisabeta, afirmand ca reprezentatii Casei Regale au venit cu o „solicitare de inchiriere putin ciudata“ prin care voiau ca un an sa stea gratis in cladire, apoi sa poata lua alta decizie, cum ar fi plecarea.

„Am primit o solicitare de inchiriere, o chestie un pic ciudata, ca sunt dispusi sa plateasca orice chirie, dar cu o perioada de gratie de un an, adica un an sa nu plateasca. Daca in timpul asta se va da o lege ca au dreptul sa-l foloseasca gratuit, evident ca dispare contractul acela de inchiriere si intra pe lege. Daca nu se va da, ei oricand pot sa denunte contractul. Adica mai stam noi un an pe gratis pe aici si mai vedem noi ce facem. Nu merge“, a declarat Mihai Tudose, miercuri, la Antena 3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

 

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: