Ce se intampla cu cei vindecati de coronavirus. Anuntul medicilor din China

externe

Pacientii vindecati sunt inca in pericol de reinfectare cu noul coronavirus (2019-nCoV) si ar trebui sa ia masuri suplimentare de protectie, a atras atentia vineri un specialist chinez in boli respiratorii, citat de Xinhua.

”De obicei, dupa o infectie cu virus sunt produsi anumiti anticorpi, ceea ce va avea un efect protector asupra organismului uman. Cu toate acestea, este posibil ca unii anticorpi sa nu dureze atat de mult”, a declarat Zhan Qingyuan, medic la Spitalul de Prietenie China-Japonia, in cadrul unei conferinte de presa zilnica sustinuta de Comisia Nationala de Sanatate (NHC).

Pana joi seara, 171 de persoane din China au fost externate dupa recuperare, potrivit NHC.

Zhan a solicitat pacientilor care s-au recuperat sa ia masuri suplimentare pentru intarirea sistemului imunitar, sugerandu-le sa inceapa un program de exercitii fizice usoare, efectuate acasa.

”De asemenea, ar trebui sa acordam atentie consilierii psihologice si recuperarii, deoarece unii pacienti pot suferi de depresie dupa boala. Daca este necesar, sugeram vizitarea unor clinici psihologice”, a adaugat Zhan, citat de Agerpres.

Mai mult despre:

Comentarii: