Ce se intampla cu ceilalti grav bolnavi? „Bolnavii de Lupus, copii bolnavi de cancer, adulti bolnavi de cancer. Pe ce lume traim?”

politica

Europarlamentarul Rares Bogdan atrage atentia ca farmaciile refuza sa mai vanda medicamente cu care pot fi tratate si alte boli infectioase, in afara de coronavirus, punandu-i astfel in pericol pe cei care au alte infectii periculoase, precum Lupus.

„Domnilor, exista si alte afectiuni in Romania, nu doar virusul acesta nenorocit! Mi se plange lumea ca farmacistii nu au voie sa elibereze medicamentul Planquenil, deoarece este tinut pentru spitalele infectioase, in eventualitatea unui val de imbolnaviri cu Covid 19. Ce se intampla cu bolnavii de Lupus, pentru care a fost facut medicamentul? Viata lor depinde de acest medicament. Adica de sulfatul de hidroxiclorochina, medicamentul folosit si de francezi, si de americani acum pentru tratarea celor cu Covid 19.

Fabricile de medicamente ar fi putut produce, dar materia prima este adusa din India, care s-a plasat in carantina totala. Si sa vrea, acum nu mai pot aduce.
Exista copii bolnavi de cancer, adulti bolnavi de cancer, care depind de radioterapie si chimioterapie, sau trebuie sa fie operati, boala fiind in stadiul I sau II. Nu sunt urgente, dar trebuie salvati! Ce se intampla cu ei?

Exista mii de alti bolnavi care trebuie operati, dar nu vor fi operati decat daca se va considera ca sunt urgente! Adica pe punctul sa moara!! Pe ce lume traim??”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a demisionat joi din functie. Anuntul oficial a fost facut de premierul Ludovic Orban.

”Am luat act de aceasta demisie. Ii voi transmite presedintelui Klaus Iohannis aceasta demisie pentru a putea sa se emita decretul de revocare. Aproape cinci luni de zile Victor Costache a facut parte din Guvernul pe care il conduc, am facut echipa si impreuna am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru, pe de alta parte o inteleg si ii multumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o”, a spus Orban, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Totodata, el a anuntat ca secretarul de stat Nelu Tataru este propunerea lui pentru a prelua conducerea Ministerului Sanatatii.

„Ii voi propune presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, pentru functia de ministru al Sanatatii pe domnul secretar de stat Nelu Tataru. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la Ministerul Sanatatii, a fost, este si va fi in prima linie a bataliei contra coronavirus, stapaneste foarte bine toate procedurile, tot planul de masuri”, a afirmat Orban.

Premierul a precizat ca l-a sunat pe Tataru, care se afla la Suceava, pentru a-l informa despre intentia sa de a-l propune ca ministru al Sanatatii, iar acesta urmeaza sa vina la Bucuresti pentru a pune la punct cu seful Executivului toate detaliile privind preluarea functiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: