Ce se intampla cu scolile in care apar cazuri de coronavirus. Anunt al ministrului Educatiei

news

Ministrul interimar al Educatiei, Monica Anisie, a anuntat duminica, la Antena 3, conditiile in care se vor inchide scolile in care se inregistreaza cazuri de coronavirus.

„Vreau sa precizez ca suspendarea cursurilor se va realiza de catre Comitetul Judetean pentru situatii speciale de Urgenta. Procedura pe care Ministerul Educatiei impreuna cu Ministerul Sanatatii a transmis-o in teritoriu vineri prevede ca in functie de rezultatele anchetei epidemiologice si de evolutia situatiei ca DSP pe impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean sa poata decide inchiderea sau suspendarea cursurilor la clasa sau scoala cu pacientul confirmat.

As face un apel catre parinti, catre profesori si catre conducerile unitatilor de invatamant din tara. Un apel la calm pentru ca la momentul acesta in tara nu avem decat patru elevi care sunt confirmati cu coronavirus. Este vorba de trei elevi din Timisoara, acolo deja s-a luat masura suspendarii cursurilor, si un elev din Hunedoara.

La momentul acesta tot ce pot sa va precizez este ca pentru suspendarea cursurilor sau pentru inchiderea scolilor Comitetul Judetean pentru situatii speciale de Urgenta ia aceasta decizie”, a declarat Monica Anisie.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca se va trece la „suspendarea cursurilor in scolile unde se raporteaza cel putin un caz de coronavirus”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: