Ce se intampla la DNA dupa retragerea Ancai Jurma. Toader isi savureaza victoria: „Eu ma bucur ca intelegeti, chiar si mai tarziu”

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, ca Anca Jurma nu mai doreste sa fie procuror-sef interimar al DNA. El a adaugat ca Sectia pentru procurori a CSM va decide saptamana viitoare cine va fi noul sef interimar al DNA, mentionand insa ca presedintele Iohannis va fi obligat in final sa o accepte pe Adina Florea.

Toader a spus ca Sectia pentru procurori a CSM se va intruni joia viitoare, cand probabil va lua o decizie privind noul sef interimar al DNA: „Va fi alta propunere”.

Intrebat ce va face daca presedintele Iohannis va respinge din nou propunerea sa de numire a Adinei Florea la sefia DNA, ministrul Justitiei a dat de inteles ca seful statului este obligat sa o numeasca pe aceasta.

„Procedura nu s-a incheiat (…) Nimeni nu are dreptul de decizie discretionara, dincolo de Constitutie”, a afirmat Toader. Intrebat de un jurnalist daca acest lucru inseamna ca presedintele este obligat sa o numeasca pe Adina Florea, refuzata deja o data, Toader a raspuns: „Eu ma bucur ca intelegeti, chiar si mai tarziu”.

Procurorul Anca Jurma a renuntat la sefia interimara a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in ziua in care sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuia sa discute propunerea de prelungire a delegarii sale la conducerea DNA. Ministrul Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat luni ca la Sectie s-a primit o declaratie din partea Ancai Jurma prin care „renunta la consimtamantul prealabil acordat”.

„In timpul sedintei, in timpul deliberarilor, la sectie s-a primit o declaratie din partea doamnei Jurma prin care renunta la consimtamantul prealabil acordat. Si in cazul acesta, sectia nu avea decat sa ia act de vointa dansei, de retragere a consimtamantului, acordului, si vom vedea ce va decide sectia la o sedinta urmatoare”, a declarat Toader.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: