politica

Ce simte seful DNA cand vede ca Piedone a fost ales primar: „Frustrare si revolta. Simt cateodata ca munca noastra este inutila”

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, a spus joi ca simte „frustrare si revolta” cand vede ca Piedone, condamnat in prima instanta la opt ani si jumatate de inchisoare cu executare, a fost ales primar al Sectorului 5.

„Cum va simtiti sa vedeti ca un condamnat in prima instanta este ales primar?”, a fost intrebat seful DNA in cadrul unui interviu la Europa FM.

„Simt frustrare, simt revolta, simt cateodata ca munca noastra de a face parte dintr-un mecansim de curatare a societatii este inutila. Discutam cu ceilalti colegi, chiar si procurori de caz care au fost implicati, in momentul in care dovedim fapte de coruptie si ii trimitem in judecata avem speranta ca in zona respectiva am facut bine, am reusit sa eliminam acest fenomen al coruptiei care este dezstruos pentru dezvoltarea societatii.

Cand ii vedem alesi suntem dezamagiti si ne dam seama ca aceasta lupta anticoruptie facuta doar de parchet nu este suficienta. Atunci va trebui insistat prin educatie, ce inseamna o persoana corupta, cat de nociva poate fi si cum raman ei inchistati, nu se mai dezolta comunitatea respectiva, sunt cumparati prin ajutoare sociale si sunt la un nivel jos de evolutie”, a explicat Bologa.

Cristian Popescu-Piedone a declarat, miercuri, la Curtea de Apel, ca a fost votat pentru functia de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori. El a sustinut din nou ca este nevinovat in dosarul Colectiv, in care a fost condamnat in prima instanta la 8 ani si 6 luni inchisoare.

„Am vazut anumite posturi de televiziune in care cetatenii Sectorului 5 sunt facuti ba prosti, ba ca au votat cu burta, ba injurii aduse electoratului. Cred ca ei nu merita asa ceva… Dreptul de a vota este un drept pe care si eu, si dumneavoastra, toata lumea astazi il avem, este democratia cea mai pura intr-un stat de drept, daca este de drept. Sa lasam justitia sa-si spuna cuvantul. Cat despre alegatori, cei care contesta si contesta alegerile le transmit un singur lucru: nu sunt impotriva acelor renumarari de voturi. Probabil ca acele voturi anulate care s-au regasit la mine o sa-mi dea inca unul sau doua procente in plus. Eu nu am spus nimic.

Daca pierdeam, pierdeam, vocea poporului isi spunea cuvantul. Dar daca am castigat – si intrebati oamenii si nu-i faceti prosti si nu-i faceti inculti si nu spuneti ca oamenii nu stiu ce fac. Stiu ce fac”, a sustinut Piedone, pe scarile Curtii de Apel Bucuresti intrebat de jurnalisti despre faptul ca sunt voci care contesta din punct de vedere moral alegerea sa la Primaria Sectorului 5.

El a sustinut din nou ca este nevinovat in dosarul Colectiv si ca de cinci ani legea nu a fost schimbata.

„Oameni buni, sunt convins ca daca v-ati da microfoanele jos si ati deveni oameni, stiti ca peste 3.500 de primari ai Romaniei la vremea respectiva si cu mine am semnat in baza unei legi. Am respectat legea si sunt condamnat. Ce s-a intamplat dupa Colectiv? Ce s-a intamplat, oameni buni? S-a schimbat legea? (…) In cei 5 ani, in Romania nu s-a schimbat absolut nimic. Legea care trebuia schimbata, nu in fata unei pravalii, restaurant sau institutii publice sa scrie o pancarta prin care intri pe propria raspundere. Pe propria raspundere am eliberat si eu acea declaratie a agentului economic ca in acel local e bar vanzare bauturi alcoolice 80 de locuri la mese. Sunt nevinovat, oameni buni.

De aceea am candidat si Dumnezeu mi-a ajutat sa ies cu cetatenii care multi i-ati facut prosti. ‘Sunt prosti, da’ multi, Maria voastra!’”, a mai afirmat Cristian Popescu-Piedone.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a mers miercuri la Curtea de Apel Bucuresti, la un nou termen in dosarul ”Colectiv”, in care a fost condamnat in prima instanta la 8 ani si 6 luni inchisoare.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiilor de functionare pentru clubul Colectiv.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Se anunta un nou razboi? Presedintele sarb Aleksandar Vucici avertizeaza ca „urmeaza zile dificile pentru Serbia”

Serbia se va confrunta in curand cu provocari majore care ii vor ameninta interesele nationale…

16 minute ago

Tragedie in Neamt: un barbat de 55 ani, descoperit carbonizat in ambulanta pe care lucra. Se pare ca omul si-ar fi dat foc in masina

O descoperire macabra a fost facuta ieri la marginea localitatii nemtene Stejaru, unde politistii au…

47 de minute ago

Arnold Schwarzenegger, tot mai aproape de a deveni „Terminator”: indragitului actor i s-a montat un stimulator cardiac

Dupa o serie de probleme de sanatate, agravate in ultima vreme, Arnold Schwarzenegger a suferit…

O oră ago

Independentul Robert F. Kennedy a ales drept candidata a sa la vicepresedintia SUA o avocata care i-a donat 4 milioane de dolari pentru campanie

Avocata Nicole Shanahan va fi colega de candidatura a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru…

2 ore ago

Bloomberg: Nici cei mai apropiati colaboratori ai lui Putin nu cred in teoria implicarii Ucrainei in atacul terorist de la sala Crocus

Membrii cercului intim al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, nu sunt de acord cu…

2 ore ago

Prima scoala din Europa realizata cu o imprimanta 3D a fost inaugurata la Lvov. Construirea ei a durat doar 40 de ore

Cu liniile sale gri si exteriorul elegant si curbat, Project Hive arata mai putin ca…

2 ore ago