Ultima zi de campanie in Franta. Rezultate surprinzatoare ale celui mai recent sondaj de opinie. Cine va castiga presedintia

externe

Emmanuel Macron, candidatul organizatiei civice In Miscare! (social-liberala), ar urma sa castige scrutinul prezidential din Franta, arata cel mai recent sondaj care vine de la Paris, vineri, in ultima zi de campanie inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Alegerile sunt considerate cruciale atat pentru Franta, cat si pentru toata Europa, in contextul in care francezii au de ales intre doua opinii diametral opuse fata de Europa si locul Frantei in lume, scrie Reuters.

Macron ar obtine 62% din sufragii, in timp ce Marine Le Pen, candidatul formatiunii populiste de extrema-dreapta Frontul National, ar urma sa primeasca 38% din voturi, conform unui sondaj efectuat Elabe pentru BFM TV si L’Express.

Sondajul a fost efectuat dupa o dezbaterea finala dintre cei doi contracandidati de miercuri. Candidatul centrist Emmanuel Macron a fost considerat „mai convingator” decat candidata extremei drepte, Marine Le Pen, in duelul televizat. Macron a fost preferat de 95% dintre cei care l-au votat in primul tur, in timp ce la Marine Le Pen procentul a fost de 85% din cei care au sustinut-o.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: