Ce spune coproprietarul Realitatea TV despre complotul pus la cale de Dragnea si lobby-istul sau american impotriva luptei anticoruptie din Romania

news

Consultantul politic Cozmin Gusa a vorbit la Realitatea TV despre modul in care lobby-istul lui Liviu Dragnea, Elliott Broidy, denigreaza lupta anticoruptie din Romania.

Cozmin Gusa a mai spus ca acest lobby-ist a lui Dragnea incearca prin abordari directe sa denigreze lupta anti-coruptie din Romania, o lupta sustinuta de SUA, sa aiba abordari directe legate de procurorul-sef al DNA pe care si le asuma din pozitia de lobby-ist si nereusind sa blocheze nici venirea lui Ed Royce in Romania nici intalnirile acestuia.

„Asta este vestea buna: ca SUA sunt interesate si trimit politicieni importanti, care chiar in lipsa mediatizarii, sa poata sa dicute despre viitorul parteneriat nu doar din prisma contractelor pe armament, ci prin prisma unei colaborari care sa inceapa sa consolideze Romania, inclusiv in planul compatibilizarii intre sistemul romanesc si american si mai ales in plan economic. Aici, SUA au o restanta foarte mare apropo de investitiile directe pe care nu au reusit sa le realizeze. vestea proasta pentru noi este ca aceasta filiera destul de ciudata, cu oameni de aceeasi teapa cu Liviu Dragnea, ne aseaza pe noi intr-o postura usor rusinoasa aici pentru ca o tara atat de importanta cum este Romania nu poate sa aiba asemenea nivel de reprezentare cum este acest Broidy, iar nivelul de reprezentare trebuie sa fie mult sporit pentru ca noi sa obtinem ceva care sa ne ajute pe noi. Noi avem o problema adusa de genul asta de frizeri ajunsi in postura de lideri de facto ai Romaniei, cum este Dragnea. Noi trebuie sa depasim acest nivel si impresia pe care o am, chiar daca interesul pentru Romania este extrem de mare, este ca nu exista la ora actuala in afara de zona de intelligence alta zona cu care partenerul american sa discute. Si acest mail din partea lobby-istului lui Dragnea ne arata cum se duce lupta doar in interesele private ale unora care in acest moment nu au nicio legatura cu Donald Trump. Broidy este atacat de diverse publicatii in urma faptului sau ca din calitatea sa de lobby-ist contribuitor in campania lui Trump incearca sa isi uzufructeze relatia si sa obtina comisioane inclusiv pe zona cu Romania. Dar astea sunt la ordinea zilei aici, nu inseamna ca se si intampla de fiecare data pentru ca nivelul este unul extrem de scazut „, a incheiat Cozmin Gusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: