Ce spune CTP despre razboiul SUA-Iran: „Trump a gasit un partener nou de cotcarie dupa ce nu i-a mai mers cu Kim Jong Un”

analize

Cristian Tudor Popescu a comentat acid conflictul dintre Iran si SUA, sustinand ca ambele tabere au de castigat din acest razboi.

„Hahahah, bun cuvantul intelept in legatura cu Donald Trump, nu cred ca a spus ceva intelept in viata lui. Este un joint venture, din care castiga ambii. Trump a facut acest gest al eliminarii lui Soleimani neasteptand sprijin din partea nimanui, nici nu-si dorea. Nu s-a consultat cu nimeni, cu NATO, cu europenii, cu Congresul SUA. A facut acest gest in interesul sau personal, doreste sa distruga constructia de securitate a lui Obama in relatia SUA-Iran. Urmeaza alegeri in SUA in acest an.

De partea cealalta, cu cinism egal, regimul de la Teheram de fapt ii multumeste in sinea sa lui Trump. Cea mai mare problema este opozitia din ce in ce mai puyernica a poporului la acesta dictatura sinistra a teocratiei de la Teheran. Atata vreme cat le-a dat martirul, in jurul caruia sa se stranga masele nationalist islamiste totul merge, cum spune Trump, ‘totul e bine’. Asa este, toitul e bine, si pentru el si pentru dictatura din Iran.

(…) Se temeau unii pe aici prin Romania ca vin rachetele iraniene. Nu vine nicio racheta, Iranul este izolat”, a declarat CTP la Digi24.

„Trump a gasit un partener nou de cotcarie”, a mai spus CTP, aratand ca liderul SUA a ajuns la concluzia ca nu mai are nimic de castigat din razboiul declaratiilor cu Kim Jong Un.

Donald Trump a anuntat, miercuri, ca niciun american nu a avut de suferit. „Niciun american nu a fost ranit in atacul de aseara al regimului iranian./…/ Marile noastre forte americane sunt pregatite pentru orice. Iranul pare sa se retraga”, a spus Trump.

Mai mult despre: ,

Comentarii: