Ce spune Plesu despre numirea sa ca ambasador la Paris: „Ciuvica si Antena 3 sa fie linistiti”

news

Scriitorul Andrei Plesu sustine ca numirea sa ca ambasador la Paris este doar un zvon si ca nimeni nu l-a contactat in acest sens. Maimult, el anunta ca nu il mai intereseaza nicio functie politica sau diplomatica.

„Mai intii, sa lamurim definitiv lucrurile. Nu m-a contactat nimeni, dar absolut nimeni, nici macar pentru o prealabila tatonare in perspectiva unui post de ambasador. N-am fost intrebat, n-am fost solicitat, n-am fost propus pentru nici una din functiile in discutie. Adaug, cit se poate de apasat, ca si in eventualitatea in care as fi fost luat in considerare pentru vreo „demnitate”, oricare ar fi fost ea, (ceea ce, repet, nu s-a intimplat!), as fi refuzat prompt, fara sa las loc pentru nici un fel de negociere.

Socotesc sincer ca biografia mea politica si diplomatica s-a incheiat si ca orice „revenire in scena” de alta natura decit cea legata de meseria mea de scriitor nu mai poate fi avuta in vedere. Am pus definitiv punct. In anii care mi-au mai ramas, (mai) am citeva proiecte de lucru, pe care nu inteleg sa le sacrific pentru nici o forma de „serviciu public””, s cris Plesu pe blogul sau din Adevarul.

Scriitorul mai constata cata ura s-a declansat la adresa sa imediat dupa aparitia acestui zvon.

„Oricit de neintemeiat, zvonul si-a facut, totusi, treaba: ostirea, deloc neglijabila, a celor care ma detesta a fructificat o noua ocazie de a repune pe tapet temele standard ale ”infierarii” mele: omul tuturor regimurilor, sinecuristul lacom, pupincuristul lucrativ, nesatulul consumator de ecleruri (?!), basistul nevindecabil, strainul de tara, masonul, tiganul, licheaua. Nu ma mai satur! Batrin, gras si pofticios, o nulitate umflata, un vesnic aspirant la titluri, putere si privilegii.

(…) Ma intreb, uneori, de ce oameni ca el ma urasc cu atita tenacitate. Admit ca voi fi facut destule rele la viata mea. Dar macar un lucru n-am fost in stare sa fac: sa apar intr-un proces, pe vremea comunismului, ca martor al acuzarii, in dauna unui mare critic literar. Daca as avea in ranita un asemenea episod, n-as mai indrazni niciodata sa scot capul la lumina, si inca inarmat, suveran, cu sabia dreptatii. Revin: nu mi s-a cerut sa devin ambasador, nu voi fi ambasador. Domnul Ciuvica et Comp. sa fie linistiti. Vor trebui sa gaseasca alte scenarii pentru a-si cistiga piinea cea de toate serile…”, a mai spus Andrei Plesu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: