Ce spunea Dragnea ca va face daca Iohannis o refuza pe Shhaideh: „Ne vedem in alta parte”

politica

Daca presedintele Klaus Iohannis refuza sa o desemneze premier pe Sevil Shhaideh, propunerea coalitiei PSD-ALDE, social-democratii nu vor veni cu o alta propunere, dar vor „actiona in consecinta”, spunea Dragnea in urma cu o saptamana.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat, dupa iesirea de la consultarile de la Cotroceni si dupa anuntarea lui Sevil Shhaideh drept propunerea de premier a coalitiei PSD-ALDE, ca aceasta va fi singura nominalizare facuta. „Eu plec de la prezumtia de buna-credinta a presedintelui. Nu cred ca presedintele va actiona impotriva unui vot popular clar si a unei majoritati care astazi sau maine s-ar putea sa se mareasca. Tot ce am spus in aceasta campanie va fi respectat. Daca aceasta propunere va fi refuzata, neexistand niciun motiv constitutional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale sa fie refuzata, atunci vom intelege ca nu se doreste ca cei care au castigat alegerile si au majoritate sa faca Guvernul, deci nu are rost sa venim cu o a doua propunere”, a declarat Dragnea.

Presedintele PSD a lansat si un avertisment pentru seful statului: „Daca demersul nostru, legitimitatea noastra nu vor fi respectate, atunci vom actiona in consecinta (…) Am venit cu o singura propunere, daca va fi refuzata, ne vedem in alta parte”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: