„Ce ticalosie. Militari din Republica Moldova care defileaza in Piata Rosie. Comemoreaza anexarea Moldovei?”. 75 de militari moldoveni au participat la parada de la Moscova

news

75 de militari din subdiviziunea de elita a Armatei Nationale a Moldovei au participat, miercuri, la parada militara de Ziua Victoriei, din Piata Rosie, de la Moscova. Andrei Caramitru are o reactie foarte dura fata de autoritatile de la Chisinau.

„Ce ticalosie. Militari din Republica Moldova care defileaza in Piata Rosie ca sa comemoreze actele de razboi ale Armatei Rosii in al doilea razboi mondial. Adica ce comemoreaza? Anexarea Moldovei? Miile de tarani impuscati de armata rusa cand fugeau catre Romania si aruncati in gropi comune? Sutele de mii de moldoveni trimisi in Siberia si care nu s-au mai intors? Sutele de mii de rusi adusi cu japca ca sa ocupe teritoriul? Ocuparea Transnistriei de trupele rusesti? Saracia si coruptia totala care e acolo – adusa de la rasarit?

O ticalosie mai mare nu mi-a fost dat sa vad. Inimaginabil”, a scris Caramitru pe Facebook.

Miercuri, in Piata Rosie din Moscova, capitala Federatiei Ruse, s-a desfasurat parada militara dedicata Zilei Victoriei. In ciuda pandemiei de coronavirus, la eveniment au defilat 13.000 de soldati, 234 de vehicule blindate si 75 de aeronave, care au survolat cerul Moscovei.

Parada militara care are loc, traditional, in fiecare an la data de 9 mai, a fost amanata de aceasta data din cauza pandemiei de Covid-19, pentru data de 24 iunie.

Ziua de 24 iunie este, de asemenea o zi simbolica in Rusia pentru ca este ziua primei mari defilari dupa victoria asupra nazistilor, care a avut loc in 1945.

La parada au participat 216 unitati de echipamente militare, iar 75 de aeronave si elicoptere din dotarea Fortelor Aeriene Ruse, au zburat deasupra Moscovei.

Presedintele moldovean Igor Dodon a zburat miercuri la Moscova pentru a participa la parada din acest an, ce marcheaza aniversarea a 75 de ani de la victoria asupra nazismului, la invitatia lui Vladimir Putin, mentioneaza unimedia.info.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: