Ce urmeaza in Siria? Iranul a luat o decizie SURPRIZA, isi retrage toate TRUPELE din Siria

actualitate

Iranul isi retrage cei 2.500 de luptatori aflati in teatrele de operatiuni din Siria, a anuntat duminica un post de televiziune din Israel.

Mare parte dintre luptatori s-au intord deja acasa, iar restul sunt pe drum, informeaza Channle 2, citat de Times of Israel. Decizia retragerii a fost luata de liderul suprem Ali Khamenei si de presedintele Hassan Rouhani.

Informatia a fost anuntata inca de saptama trecuta de secretarul de stat american Johm Kerry. ”Corpul Gardienilor Revolutiei din Iran si-a retras de fapt trupele din Siria. Ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, a retras un numar insemnat de militari”, a declarat Kerry in fata Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentantilor din Congresul SUA, dar fara sa ofere cifre si nici sursa.

Iranul, aliat al regimului presedintelui sirian, Bashar Al-Assad, nu trimite oficial soldati in Siria, ci doar ”consilieri”, membri ai Gardienilor Revolutiei, care comanda indeosebi militieni siiti ai Hezbollahului libanez, precum si ”voluntari” iranieni, irakieni si afgani.

Teheranul n-a dat niciodata cifre oficiale, dar, de la inceputul lunii octombrie, peste o suta de iranieni, inclusiv comandanti ai Gardienilor, au fost ucisi in Siria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: