Ce va urma dupa CEX. Pucistii vor activa optiunea nucleara pentru a-l anihila pe Dragnea

opinii

Razboiul din PSD este departe de a se fi terminat, in ciuda victoriei pe care Dragnea a repurtat-o in Comitetul Executiv National. De fapt, adevaratul razboi abia acum incepe, pentru ca pucistii stiu ca vor fi eliminati pe rand daca nu il executa ei mai intai pe Dragnea.

Conflictul din PSD va cunoaste in perioada urmatoare o escaladare cum nu s-a mai vazut vreodata in viata politica din Romania. Politicieni experimentati, unsi cu toate alifiile in urma razboaielor fara scrupule prin care au trecut de-a lungul timpului in PSD, principalii capi ai rebeliunii stiu ca vor fi decapitati pe rand de Dragnea in perioada urmatoare daca nu vor reusi sa-l mazileasca.

Ce vor face, prin urmare, Stanescu, Tutuianu, Mihai Tudose, Marian Neacsu si Gabriela Firea? Au esuat deja in cadrul partidului sa il dea jos pe Dragnea, prin urmare vor adopta o alta strategie. Operatiunile se vor muta in Parlament. Surse din PSD vorbesc pentru inceput despre o incercare de demitere a lui Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Conform regulamentului, procedura de revocare poate incepe numai dupa ce liderul grupului parlamentar al PSD va solicita acest lucru. Seful deputatilor PSD este Daniel Suciu, deputat de Bistrita. Organizatia sa a votat in CEX pentru sustinerea lui Dragnea, este putin probabil ca il va trada. Mai mult, cu siguranta ca Dragnea il are deja cu ceva la mana, altfel nu l-ar fi numit in aceasta pozitie.

Cel mai probabil varianta revocarii lui Dragnea o sa pice. In acest caz, pucistilor nu le ramane decat optiunea nucleara. Adica sa sustina o motiune de cenzura la adresa Guvernului Dancila. Pai si daca pica guvernul nu vor avea si ei de suferit?, este o buna intrebare. Pucistii vor avea oricum de suferit daca nu scapa de Dragnea, seful PSD a sugerat deja ca Stanescu va fi remaniat, prin urmare nu au nimic de pierdut. Dar vor reusi sa stranga suficienti parlamentari PSD incat impreuna cu cei ai Opozitiei sa darame guvernul? Liderul PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca, a anuntat deja ca organizatiile anti-Dragnea controleaza in jur de 100 de parlamentari. „Cred ca lucrurile nu mai pot fi oprite in momentul de fata, cred ca cele cateva milioane de voturi pe care colegii mei le au in spate, si cei peste 100 de parlamentari din judetele semnatare reprezinta mult mai mult decat niste voturi numarate intr-un CEx. Finalul cred ca poate fi unul singur: plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului”, a declarat, joi, presedintele PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca.

Vor vota insa acesti parlamentari motiunea de cenzura doar pentru ca le-o cer liderii lor de organizatii? Da, pentru ca ei sunt deja luati in vizor de Dragnea intrucat nu s-au opus sefilor lor atunci cand au semnat scrisoarea deschisa. Si ei interes la fel de mare precum Stanescu si ceilalti patru sa scape de Dragnea pentru ca altfel nu se vor mai regasi pe liste la viitoarele alegeri.

Daramarea Guvernului Dancila va insemna cu adevarat sfarsitul lui Liviu Dragnea. In lipsa posibilitatii de a mai mitui, cumpara si livra avantaje prin intermediul parghiilor guvernamentale, Dragnea va deveni o prada extrem de usoara pentru hienele experimentate din Sud. Stanescu, Tutuianu si ceilalti mai degraba sunt gata sa piarda guvernarea, decat sa piarda cu totul partidul. Alegeri se mai pot castiga, cumva se mai poate reveni la guvernare, insa daca vor fi eliminati din partid atunci sunt terminati cu totul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: