Cea mai abjecta forma de impostura din viata publica: certificatul de revolutionar

opinii

Marcel Ciolacu

In masa de impostura care sufoca la nivel de varf dezvoltarea Romaniei, cea mai abjecta forma de impostura este reprezentata de indivizii cu certificate de revolutionari. Sunt niste profitori de cea mai joasa speta pentru ca au profitat de sacrificiul, sangele si moartea altor romani pentru a obtine avantaje materiale si/sau politice.

S-a scris enorm despre escrocii care au devenit „revolutionari” certificati in baza unei legi ticaloase livrate de regimul lui Ion Iliescu. Iliescu a avut nevoie de o masa recunoscatoare de indivizi cu un statut bine platit pe toata viata, certificati ca „revolutionari”, care sa-l certifice la randul lor ca este un „emanat” al Revolutiei, iar nu un complotist tradator al celor pe care i-a slujit zeci de ani.

Unul dintre motivele pentru care am intrat in presa, in urma cu peste 25 de ani, a fost tocmai revolta fata de tupeul si nesimtirea indivizilor care se pretindeau „revolutionari”. Aveam putin peste 20 de ani si am vazut cu proprii ochi, intr-un restaurant din centrul Brasovului, aproape de Strada Republicii, cum bisnitarii de la Modarom, cunoscuti de tot Brasovul, niste interlopi foarte agresivi, isi imparteau cereri de obtinere a certificatului de revolutionar si se sfatuiau cum sa le completeze. Nu intamplator, cel mai cunoscut lider al revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, este brasovean. Fost deputat si vicepresedinte PSD, el este acum in puscarie pentru a doua oara, adus pentru a doua oara in catuse de peste hotare. L-am cunoscut bine, devenise un protector al interlopilor din Brasov si totodata un apropiat al sefilor politiei brasovene. Era atat de arogant incat isi tinea jeep-ul parcat pe Strada Republicii, singura masina de pe aceasta pietonala istorica de care nu se atingeau politistii.

Astfel de indivizi s-au ridicat ridicat pe sangele celor morti si loviti de gloante in 1989, fara nicio rusine, flamanzi si lacomi inca din primele momente, cautand doar beneficii materiale in timp ce adevaratii eroi se intrebau inspre ce este deturnata lupta lor. Si „ce s-a ales de sangele varsat”.

Adevaratii eroi nu au avut nevoie de certificate pentru ca ei nu au iesit sa isi riste vietile pentru terenuri, indemnizatii pe viata sau functii politice. Multi dintre cei care au supravietuit si-au dus viata mai departe incercand sa reziste dezamagirii, sentimentului atat de chinuitor ca au fost furati. Calin Nemes nu a mai rezistat. In timp ce eroul Calin Nemes isi punea capat vietii, ce faceau alti „eroi”? Completau agramat hartii in care vorbeau despre evenimente la care nu au participat pentru a fi certificati, pentru a primi avantaje, beneficii si favoruri. Unul dintre acesti „eroi” este astazi prim-ministru.

„Daca eu as fi cerut si as fi avut asa ceva, asta mi-ar fi anulat gestul meu de a iesi atunci in strada, in 21 de decembrie, in noaptea de 21 spre 22. Eu am iesit atunci in speranta sa primesc terenuri de nu stiu cate hectare si supliment de pensie si 2.000 de lei pe luna in plus, cat asteapta domnul Ciolacu sa primeasca? Si retroactiv 40.000 de euro? De aceea am iesit? Eu am iesit atunci in piata ca sa redevin om. Pentru ca nu mai eram om in ultimii ani ai lui Ceausescu, nu mai eram liber”, a spus revoltat Cristian Tudor Popescu, joi seara, la Recorder Talks.

Recorder a publicat o ampla ancheta, miercuri, in care demonstreaza ca „revolutionarul” Marcel Ciolacu este un impostor. Niciun martor relevant al evenimentelor din 1989 de la Buzau nu isi aminteste sa il fi vazut in focul evenimentelor pe „luptatorul cu merite deosebite” Marcel Ciolacu. Demn de mentionat ca Gabriel Andreescu, singurul care a fost arestat la Buzau inainte de fuga lui Ceausescu, nu a cerut si nici nu are certificat de revolutionar. Insa momentul arestarii sale este folosit de Marcel Ciolacu pentru a invoca faptul ca si la Buzau a fost revolutie, prin urmare merita si el certificat.

Certificatul de revolutionar a fost o trambulina care l-a propulsat pe tanarul Ciolacu, fiul unui nomenclaturist din Buzau, in politica, in FSN si apoi in structurile de conducere politica a diferitelor forme pe care le-a luat FSN-ul (FDSN, PDSR, PSD), pana cand a ajuns, iata, prim-ministru.

Sunt o multime de politicieni care isi falsifica trecutul pentru a-si potenta cariera politica: doctorate false, diplome false, studii false. In cazul actualului prim-ministru, iata ca soclul carierei sale este format din bolovani trantiti cu nesimtire in sangele eroilor adevarati.

Niciun post de televiziune nu a preluat informatiile bine documentate publicate de Recorder. Nu intamplator, nici jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu mai are loc la niciun post de televiziune. Marele luptator pentru libertate, cu certificat, care ocupa acum postul de prim-ministru si de sef al PSD s-a asigurat ca libertatea televiziunilor si a marii majoritati a presei este bine ingradita de milioanele varsate constant de partid.

Om fi tara tuturor posibilitatilor, dar nu este un paradox faptul ca un „luptator pentru libertate” conduce acum cel mai sufocant sistem de ingradire a libertatii presei din ultimii 34 de ani. Este doar o noua dovada ca este un impostor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: