„Cea mai buna”. Cine este Gabriela Scutea, noul procuror general. Crapa Mafia rosie: adjuncta a lui Kovesi, ea a fost respinsa de Tudorel Toader

news

Gabriela Scutea, procuror la Parchetul Curtii de Apel Brasov si fosta adjuncta a Laurei Codruta Kovesi, a fost propusa de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, pentru functia de procuror general.

„Gabriela Scutea a avut cea mai solida prestatie si cel mai solid dosar profesional. Proiectul de management al doamnei Scutea a fost cel mai bun”, a explicat ministrul Justitiei.

Scutea este unul dintre magistratii care au protestat fata de modificarile din Justitiei operate de catre PSD, ea a fost respinsa anul trecut de Tudorel Toader pentru sefia Parchetului General.

Gabriela Scutea a fost, intre noiembrie 2006 – mai 2013, adjunct al procurorului general, care era atunci Laura Codruta Kovesi, si era responsabila pentru activitatea Sectiei judiciare, activitatea de resurse umane si documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finantare externa, precum si audit. Ea a fost propusa pentru acea functie de ministrul de atunci al Justitiei, Monica Macovei.

Gabriela Scutea a detinut din 2013 pana in 2016 functia de ministru-consilier, Inalt reprezentant al ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana pe aspectele referitoare la indeplinirea conditionalitatilor stabilite in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar si lupta anticoruptie.

In ianuarie 2016, a fost numita secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei.

Mai mult despre:


Comentarii: