Cea mai CORUPTA tara din lume este in UE. Culmea, nu e Romania!

news

Un studiu Gallup realizat in 40 de tari indica Lituania ca fiind tara cu cel mai corupt guvern. Cel putin din perspectiva locuitorilor acestei tari.

Sondajul a fost realizat prin intermediul chestionarelor telefonice, iar oamenilor li s-a cerut sa spuna daca sunt de parere ca guvernul din tara in care locuiesc este corupt sau nu.

Surprinzator, 90% dintre lituanieni au catalogat guvernul drept corupt, fiind cel mai mare procent inregistrat in aceasta directie intre toate cele 40 de state in care a fost efectuat sondajul. O perceptie nu foarte diferita de cea a lituanienilor o au si portughezii, care au raspuns afirmativ la intrebare in proportie de 86%.

Trei sferturi dintre americani considera corupt guvernul Statelor Unite, in vreme ce aproape jumatate dintre britanici au aceasta perceptie despre guvernul lor si doar 38% dintre nemti.

Mult mai bine sunt vazuti guvernantii din Elvetia, unde doar 25% din locuitorii acestui stat sunt de parere ca guvernantii sunt corupti. Castigatoare, de departe, a iesit Suedia, doar 14% dintre cei chestionati raspunzand afirmativ la intrebarea daca este sau nu corupt Executivul.

Romania nu a facut obiectul cercetarii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: