Cea mai CUMPLITA inchisoare, prin care nici gardienii nu indraznesc sa patruleze – VIDEO

life

Inchisorile din Pernambuco, Brazilia, sunt catalogate drept extrem de periculoase. Faradelegea e la ea acasa aici. Zeci de crime si de violuri au avut loc in cele patru penitenciare in ultimii ani, iar traficul de droguri e in floare. Asta in conditiile in care detinutii traiesc inghesuiti in conditii greu de imaginat.

In inchisorile din Pernambuco, o regiune din Brazilia, legea o fac puscariasii. Desi exista cate un paznic la 31 de detinuti, acestia nu au niciun fel de putere asupra celor inchisi intre zidurile inchisorii. Cei care conduc puscariile sunt „chaveiros”. Ei sunt numiti chiar de catre conducerea penitenciarului, care nu poate gestiona numarul mare de detinuti si atunci le confera unora dintre acestia putere astfel incat sa poata mentine cat de cat o disciplina.

Toti detinutii se tem de ei. Cei vulnerabili sunt violati in grup, iar rudele detinutilor sunt santajate sa plateasca datoriile celor aflati dupa gratii.

3

Chaveiros traiesc in celule de lux, au televizoare, frigidere, ventilatoare si bai si chiar personal care sa ii deserveasca si care poarta numele de „chegados”. Asta in timp ce detinutii obisnuiti sunt nevoiti sa imparta o celula de cativa metri patrati chiar si 37 de oameni, arata un reportaj publicat de dailymail.co.uk.

4

Detinutii trebuie sa le plateasca acestor capi ai detinutilor o taxa saptamanala cuprinsa intre 5 si 15 reali, ceea ce inseamna intre 80 de peny si 8 lire sterline. Sefii detinutilor fac bani si din vanzarea de cocaina chiar in inchisoare. Drogurile le sunt aduse chiar de catre paznici si politisti. Detinutilor care nu sunt in stare sa isi achite drogurile le sunt amenintate familiile pana platesc datoria. „Ori platiti, ori ii cumperi un sicriu fiului tau” a fost amenintarea pe care a primit-o la telefon mama unuia dintre detinuti. „Am vandut tot ce aveam”, a spus femeia.

2
Tot chaveiros sunt cei care le inchiriaza detinutilor paturi supraetajate pentru care acestia trebuie sa plateasca de la 100 la 330 de lire. Oricine le incalca regulile este batut cu bestialitate. Iar revoltele sunt la ordinea zilei, iar in luna mai doua persoane au murit in urma unui scandal izbucnit la una dintre inchisori.

6
5

Cei mai vulnerabili sunt detinutii nou-veniti, care initial sunt tinuti intr-o „arie protejata”, de disciplinare, insa unul dintre detinuti a povestit ca aici a fost violat in repetate randuri de alti doi detinuti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: