Cea mai de succes afacere in pandemie in Romania. Crestere de peste 1.500% a cifrei de afaceri in domeniul jocurilor de noroc

money

Afacerile in activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au crescut cu 1506,7% in luna iunie fata de luna anterioara, ducand la un avans al serviciilor de piata prestate populatiei in serie bruta de 152,8% in iunie comparativ cu luna mai, potrivit unui comunicat remis joi de Institutul National de Statistica.

Astfel, „in ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna iunie 2020, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 152,8%, datorita cresterilor inregistrate la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+1506,7%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+144,0%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+130,7%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+48,3%), si la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+22,5%)”, se mentioneaza in comunicatul INS, citat de Agerpres.

Pe de alta parte, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2020, fata de luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 132,9%

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2020, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 38,3%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+59,5%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+23,1%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+11,3%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 0,6%.

Ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie s-a inregistrat o crestere cu 31,5% fata de mai 2020.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 17%, ca serie bruta, in primele sase luni din acest an, fata de perioada similara din 2019, si cu 15,8% ca serie ajustata, respectiv in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Scaderea pe serie bruta a fost determinata de declinul inregistrat la comertul cu autovehicule (-24%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-13,2%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-1,9%). In schimb, in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente si intretinerea si repararea motocicletelor s-a inregistrat o crestere cu 71,9%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020, a inregistrat o cifra de afaceri cu 38,3% mai mica comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, influentata de reducerea cifrei de afaceri la: activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-47,2%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-41,9%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (-36,6%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-23,1%) si la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-22,3%).

Mai mult despre:

Comentarii: