Cea mai influenta publicatie din SUA scrie despre sustinerea extraordinara de care se bucura Kovesi in lupta cu mafia politica

news

Kovesi are sanse mari sa fie sefa Parchetului European.

Washington Post, cel mai influent ziar din Statele Unite, publica un articol privind sustinerea acordata Laurei Codruta Kovesi de catre 135 de procurori DNA.

„Procurorii anti-coruptie din Romania au cerut celui mai inalt organism judiciar din tara sa le apere reputatia, afirmand ca independenta justitiei este in pericol.

135 de procurori au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa ii sustina public dupa ce persoane cu ‘functii de demnitate publica’ au pretins ca procurorii actioneaza ilegal

Solicitarea vine dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef anti-coruptie al tarii, afirmand ca este ingrijorat de modul in care aceasta si-a facut datoria.

Procurorii spun ca afirmatiile lui Toader se bazeaza pe ‘neadevaruri’. Ei spun ca sunt ingrijorati in legatura cu ‘independenta justitiei si viitorul luptei anti-coruptie’.

Presedintele Klaus Iohannis a sugerat ca politicienii inculpati pentru coruptie incearca sa submineze lupta anti-coruptie”, scrie Washington Post.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: