„Cea mai josnica forma de exploatare – exploatarea persoanelor cu boli psihice si dizabilitati”. Antena 1 trebuie „scoasa din priza”

analize

Opinie virala pe Facebook a lui Dan Pavel privind modul in care postul Antena 1 exploateaza cazul „Vulpita”. Dan Pavel considera ca postul Antena 1 trebuia „scos din priza” ca pedeapsa pentru „exploatarea persoanelor cu boli psihice si dizabilitati”. 

„Atat ati rostogolit-o pe net ca m-ati obligat sa ma uit la cinci minute din ”Cazul Vulpita si Viorel”, ca sa inteleg despre ce e vorba. In mod normal as fi avut niste glume la mine, dar le-am ratacit… . Rupem audientele razand de doi oameni cu probleme psihice si cu un deficit intelectual vizibil. Atat s-a putut! Suntem o tara plina de saraci mintal care rad de doi saraci mintal de la televizor pentru ca sunt mai rau decat noi. Daca n-am fi fost o tara de saraci mintal, orice autoritate competenta ar fi oprit chestia asta in cinci minute. Le trageau statia din priza si luau si o amenda de ramaneau in istorie. Dar si CNA e alcatuit tot din saraci mintal care nu reusesc niciodata sa gaseasca paragraful potrivit de lege pe care sa se sprijine. Va spun eu care e fundamentul legal pe care eu le trageam statia din priza macar 24 de ore. Este evident ca oamenii implicati, cei de pe urma carora se face audienta aia record, nu au discernamantul necesar pentru a participa la un show televizat.

Orice ar fi semnat amaratii aia, ca sa poata fi difuzati, poate fi invalidat de orice comisie medicala alcatuita din orbi. Este cea mai josnica forma de exploatare – exploatarea persoanelor cu boli psihice si dizabilitati. Ne ascundem dupa deget, dar lucrurile sunt simple. Atat de simple incat le-ar intelege si amaratii aia de pe ecran, fara sa le mai explice jegoasa aia de zece ori.

Nu stiu cine e prezentatoarea, dar eu imi taiam venele in cada dupa doua editii… de rusine… de la degradarea completa a oricarei ramasite de umanitate din mine. Exista un nivel de dezvoltare intelectuala si stabilitate psihica sub care oamenii trebuie protejati de autoritati. Este stabilit stiintific, medical. Oamenii aia de o saracie lucie, atat materiala cat si mintala, abrutizati de saracie si de boli, nu au abilitatea de a judeca lucid, de a intelege consecintele a ceea ce fac cu ei si cu odraslele lor. Nu au ce cauta pe sticla, intaratati de niste nemernici sa faca toate prostiile, incurajati sa se umileasca, platiti sa se abuzeze intre ei, spre amuzamentul maselor”, a scris Dan Pavel.

Consiliul National al Audiovizualului a decis marti sanctionarea postului Antena 1 cu amenda de 100.000 de lei, dupa ce a constatat incalcarea art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului in 17 editii ale emisiunii „Acces Direct”.

CNA a analizat rapoartele de monitorizare intocmite de directia de specialitate, ca urmare a numarului mare de reclamatii primite la CNA, pentru modul in care Antena 1 a prezentat „serialul Vulpita” in cadrul emisiunii „Acces direct”.

Constatand incalcarea art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 raportat la art. 19 alin. (2) lit. f) din Codul de reglementare a continutului audiovizual, precum si nerespectarea dispozitiilor art. 18 alin. (1) lit. a), b) si c) si ale art. 32 alin. (2) din Cod, Consiliul a decis sanctionarea postului Antena 1 cu amenda de 100.000 de lei.

Radu Herjeu, membru CNA, a anuntat pe Facebook: „Pentru incalcarea legii in mod grav si repetat (multiple articole privind protectia minorilor si respectarea demnitatii umane), in emisiunile „Acces Direct” din perioada 13.01-6.02, si tinand cont de antecedentele numeroase, am propus sanctionarea postului Antena 1 cu 100.000 de lei (maximul pentru articolele din cod invocate). Amenda a trecut cu 9 voturi (unanimitate)”.

Monitorizarea a cuprins 17 editii ale emisiunii mai sus-mentionate, difuzate in perioada 13.01–06.02.2020, la care au participat ca invitati Veronica, zisa Vulpita, si Viorel Stegaru din judetul Vaslui.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: