Cea mai mare calitate a unuia dintre ministrii pusi de Dragnea: „Am facut ce mi s-a dictat” – VIDEO

politica

Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a dat un interviu in 2004 in care marturisea ca a fost un membru focil al Partidului Comunist si ca „am facut ce mi s-a dictat”.

Interviul a devenit acum viral pe retelele de socializare, ministrul remarcandu-se prin numeroase gafe, balbe si greseli gramaticale. Si la acea vreme Daea era ministru al Agriculturii.

„Am facut ceea ce mi s-a dictat si zic eu ca am facut-o cu foarte mare apropiere fata de meseria pe care o am. Pana in 1989 am fost adjunct de sef de sectie la Comitetul Judetean de Partid, la sectia pentru agricultura. (…) Am intrat in Partidul Comunist cand eram student. Am intrat din convingere, in anul 1970”, a spus Daea.

Petre Daea este ruda apropiata cu Dana Nastase, acesta detinand portofoliul Agriculturii in mandatul lui Adrian Nastase. De-a lungul timpului, numele lui Daea a aparut in mai multe dosare penale, iar unul dintre cele mai cunoscute este cel al concesionarii terenurilor din Insula Mare a Brailei lui Culita Tarata. In dosarul respectiv, deputatul social-democrat a fost sub urmarire penala.

Petre Daea a fost unul dintre initiatorii care au semnat propunerea introducerii pensiilor speciale pentru parlamentari.

Cel mai rasunator scandal in care a fost implicat deputatul PSD vizeaza inclusiv legaturile sale de familie. Concret, in perioada in care Daea era presedintele Comisiei pentru agricultura din Senat, el a intervenit la Ministerul Agriculturii pentru ca amanta sa, Carmen Luchian, sa fie numita vicepresedinte la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura. Sotia acestuia, Elena, a trimis la acea data o scrisoare catre conducerea Agentiei si, astfel, a denuntat aranjamentul. Cei doi s-au despartit in iunie 2012

De asemenea, Elena Daea, este implicata intr-un dosar de fraude de milioane de euro din Mehedinti, potrivit DNA.

Mai exact, Elena Daea este acuzata de infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice dupa ce, in calitate de membru al Comisiei Locale de Fond Funciar Drobeta Turnu Severin, a intocmit ilegal procesul-verbal de punere in posesie cu teren in suprafata de 0,87 hectare pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

Potrivit declaratiei de avere a fostului ministru Petre Daea, Elena Daea a figurat ca sotie a lui pana in data de 14 iunie 2012, cand se prefigura deja trimiterea ei in judecata.

Contactat de Romania libera, Petre Daea a declarat: „Nu am stiut nimic de implicarea fostei mele sotii. Deci nu am divortat pentru ca as fi stiut ca ea este acuzata intr-un dosar penal. Raspunderea este individuala. Mai mult nu vreau sa comentez”.

Potrivit ultimei declaratii de avere de la terminarea mandatului de senator din anul 2013, Petre Daea detine un teren intravilan si unul forestier in comuna Sisesti, Mehedinti, si un teren in Buftea.

Pe lista imobilelor, Petre daia detine un apartament in Drobeta Turnu Severin, unul in Bucuresti, dar si o casa de vacanta in comuna Sisesti din Mehedinti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: