„Cea mai mare hotie comunista”. Ponta s-a enervat, nu mai suporta „minciunile” fostilor lui colegi din PSD. Lista neagra cu „hotiile” guvernarii Dancila-Dragnea

politica

Un nou mesaj dur al fostului premier Victor Ponta fata de modul in care fostul sau partid guverneaza Romania. El a facut o lista cu „minciunile” si „hotiile” recente ale Guvernarii Dancila-Dragnea.

„Cea mai mare hotie comunista este furtul banilor de la Pilonul 2 de pensii unde au cotizat cei cu varsta sub 47 de ani ( adica cei tineri, dinamici, cu salarii mai mari si care nu vor lua bani mai devreme de 2035) – adica banii care erau pusi sa asigure pensia celor mai tineri sunt cheltuiti azi ca sa acopere gaurile Guvernului incompetent / iar in 2035 nu o sa fie bani nici pentru pensiile de stat de la Pilonul 1 nici pentru cele private de la Pilonul 2 !!!! Dar nu se plange nimeni”, a scris Ponta pe Facebook.

Iata mesajul integral al fostului lider al PSD:

„Se discuta la televizor zi de zi despre ‘Statul Paralel’, despre Referendumul pentru familie (nu e asa ca Liviu Dragnea este cel mai bun exemplu de ‘familie tradiionala’), despre Coldea si Kovesi ….

Si in fiecare zi viata noastra adevarata este afectata pentru anii care urmeaza / iar Guvernul ne fura azi banii nostri care ar trebui sa ne asigure viitorul :

1. Eu am atras atentia ca in 2017 in fiecare luna a anului 1 miliard de euro a iesit din tara prin deficitul comercial ( importam mai mult decat exportam) / in 2018 lucrurile arata deja mai rau si vom avea in jur de 15 miliarde euro care ne ies din tara pentru cei care ne vand tot felul de lucruri – de la mancare la mobila si autoturisme ( pe care le cumparam din import desi avem si productia noastra interna) – dar nimeni nu spune nimic de asta

2. Pentru ca Produsul Intern Brut a crescut ( din consum si nu din investitii) pe hartie Guvernul poate sa faca deficit mai mare, adica sa cheltuiasca mai mult decat are bani incasati la buget / asa ca la cei 15 miliarde euro de la punctul 1 adaugati inca minim 5 miliarde de euro (plus dobanzi) imprumuturi pentru finantarea acestui deficit = iata cum ajungem la 20 miliarde anual pe care o sa ii platim in anii care urmeaza

Pe bune dreptate l-am criticat pe Basescu in 2010 cand ne-a facut sa imprumutam 20 de miliarde de la FMI / CE / BM – pai Guvernele lui Dragnea ne “paradesc” de 20 miliarde in fiecare an si nu mai zice nimeni nimic !!!!

3. Anul trecut, ca sa faca rost de bani, Guvernul a taiat investitiile publice si a luat toti banii obtinuti de Companiile de stat ( profituri facute prin reformele si managementul din 2013-2016) / aceste companii nu mai fac investitii , nu mai modernizeaza nimic din infrastructura, doar doar salarii mari la noii sefi numiti politic de PSD sau ALDE / si asa am ajuns in 2017 tara care a avut cea mai mare crestere din Europa ( cred si din lume) a preturilor la energie = factura la persoane fizice si firme a crescut substantial – dar nimeni nu se plange !

4. Dincolo de minciunile spuse la televizor si in Parlament pe tema fondurilor europene atrase ( toti ministrii au invatat smecheria ca la steagurile lui Pristanda – sa numere banii de la agricultura cand sunt intrebati de fondurile structurale si de coeziune – adica sa aduni mere cu pere ) cifrele Comisiei Europene pentru Romania sunt ffff clare = absorbtie 4,7% pentru exercitiul financiar care se termina in 2020 !!!! Restul e prosteala si propaganda televizata – dar nu ne intereseaza .

5. Cea mai mare hotie comunista este furtul banilor de la Pilonul 2 de pensii unde au cotizat cei cu varsta sub 47 de ani ( adica cei tineri, dinamici, cu salarii mai mari si care nu vor lua bani mai devreme de 2035) – adica banii care erau pusi sa asigure pensia celor mai tineri sunt cheltuiti azi ca sa acopere gaurile Guvernului incompetent / iar in 2035 nu o sa fie bani nici pentru pensiile de stat de la Pilonul 1 nici pentru cele private de la Pilonul 2 !!!! Dar nu se plange nimeni.

O minciuna comunista este povestea ca sistemul va fi optional – decid eu daca ii dau banii acum Guvernului sa ii cheltuie si imi da el mie ( de unde???) peste 20-25 de ani sau ii pun la un fond privat !!! Pai tocmai asta era ideea infiintarii Pilonului 2 – sa reducem riscul si povara pentru Stat sa plateasca pensii cand nu mai are bani ( deja deficitul la Fondul de Pensii este urias si creste in fiecare an)!

Suntem la fel de inconstienti si incompetenti ca si inainte de Criza din 2009 / cand va veni urmatoarea o sa suferim la fel de tare – pentru ca nu vrem sa invatam niciodata nici macar din propriile greseli”, a scris Ponta pe Facebook.

Mesajul lui Ponta este prilejuit de informatia potrivit careia „deficitul comercial a crescut la doua luni cu 32%, aungand la cel mai inalt nivel de dinainte de criza economica”.

„Majorarea deficitului comercial va urca, foarte probabil, deficitul de cont curent si la un moment dat se va reflecta in cresterea cursului leu/euro. Deficitul comercial in comertul international, in primele doua luni din an, a ajuns la 1,6 miliarde de euro, cel mai inalt nivel pentru aceasta perioada, inregistrat din 2008 incoace”, anunta Ziarul financiar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: