„Cea mai mare obraznicie vine de la Raed Arafat”. Modul in care Arafat reactioneaza in cazul mortii Aurei Ion starneste revolta

news

Jurnalistul Mircea Marian este revoltat de modul in care Raed Arafat se raporteaza, dupa cinci ani, la tragedia aviatica din Apuseni care a costat viata Aurei Ion.

„Cea mai mare obraznicie vine insa, in aceste zile, de la dr. Raed Arafat care, la cinci ani de la drama din Apuseni – avionul prabusit, Aura Ion…- nu numai ca nu are nici un regret, dar da lectii americanilor: ‘Faptul ca s-a ajuns in cinci ore si ceva la locul accidentului respectiv era similar cu orice s-ar fi intamplat in alta tara, poate chiar si mai rapid decat ce s-ar fi intamplat in alta tara, la astfel de accidente. Exista un accident similar care a avut loc in SUA si a durat 24 de ore ca sa se ajunga la victima respectiva’! (Alba Iulia, Agerpres)

Doi morti, cinci raniti, iar dr. Arafat e preocupat sa isi mentina imaginea luminoasa: suntem de cinci ori mai buni ca americanii, care abia s-au descurcat in Apusenii lor. Nici un regret. Nici pentru Apuseni, nici pentru Sutghiol, nici pentru Colectiv. Zeci de morti, dar sub comanda doctorului Arafat totul e perfect. Iertati-ma ca sunt patetic, dar asta inseamna sa fii un om complet lipsit de suflet”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca interventia autoritatilor la accidentul din Apuseni, de acum 5 ani, a fost una normala. Intrebat daca institutiile pentru situatii de urgenta ar fi mai pregatite astazi pentru un asemenea accident, Arafat a spus ca ”in conditiile de atunci, de vizibilitate redusa, de imposibilitatea utilizarii partii aeriene de salvare, ceata, noapte, zapada, munte si padure, faptul ca s-a ajuns in 5 ore si ceva la locul accidentului respectiv era similar cu ce s-ar fi intamplat in orice alta tara, poate chiar si mai rapid”.

Acesta a exeplificat cu un accident produs in SUA, unde autoritatile ar fi avut nevoie de 24 de ore pentru a ajunge la victime. ”Au fost foarte multe speculatii pe acest subiect, oricand le putem demonta, acuma, la rece, pentru ca atunci la cald era imposibil” a adaugat Raed Arafat. Faptul ca localnicii au ajuns primii este ”un lucru normal” a mai spus secretarul de stat.

”Sa ajunga echipele de salvare la scurt timp dupa localnici si sa incerce sa faca toate manevrele de salvare acolo, si transport al bolnavilor, eu cred ca este un timp care se incadreaza in timpii normali de interventie in astfel de conditii” a afirmat Arafat.

Acesta a mai spus ca daca ar fi putut fi utilizate mijloacele aeriene, „poate ca intr-o ora era rezolvata problema si stiam unde este accidentul, nu inseamna ca ajungeam fizic acolo”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: