Cea mai mare SPAIMA pentru jihadistii ISIS nu sunt nici RUSIA, nici SUA, ci FEMEILE

externe

Luptatorii ISIS se tem de fete si le este frica sa infrunte femei soldati, a declarat comandantul unei unitati kurde de militie formata din femei. Teroristii cred ca daca sunt ucisi de o femeie, nu vor mai ajunge in rai, potrivit trupelor kurde de femei care lupta in linia intai.

Unitatea de Protectie a Femeilor (UPF) e o ramura a Unitatii de Protectie a Poporului (UPP), formata numai din femei, care lupta impotriva ISIS in zonele kurde ale Irak-ului si Siriei.

Intr-o discutie purtata cu Ben Wademan de la CNN, comandantul de 21 ani al unitatii, ce lupta sub numele de razboinic Tehelden, care in limba kurda inseamna „razbunare”, a demontat mitul curajului luptatorilor ISIS. „Ei cred ca lupta in numele Islamului”, a spus Tehelden, inconjurata de unitatea de femei din orasul Al-Houl din nord-estul Siriei, pe care UFP si UPP l-au recucerit recent de la ISIS. „Ei cred ca daca cineva din Daesh (ISIS) e ucis de o femeie, de o femeie kurda, acela nu va mai merge in rai. Le este frica de femei”, a spus tanara luptatoare, citata de Daily Mail.

femei

Una din luptatoarele din unitatea lui Tehelden, Efelin, in varsta de 20 de ani, a izbucnit in ras cand a fost intrebata daca ISIS a incercat sa atace din nou Al-Houl. „Daca o vor face, nu vom lasa pe nici unul din ei in viata.”

Din UPP fac parte circa 50.000 de luptatori, 20% din ei fiind femei, iar unitatile lor de militie, formate in principal din femei kurde, au jucat un rol important in luptele cu ISIS din Siria si Irak.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: