Cea mai noua miscare a PNL pentru DEMITEREA lui Ponta: „Va fi motiunea de cenzura a cetatenilor”

politica

Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a anuntat ca liberalii vor initia o campanie de strangere de semnaturi de la populatie pentru demiterea lui Victor Ponta. Ea vrea ca si Constitutia sa fie schimbata pentru ca premierul sa poata fi demis de presedinte daca este urmarit penal.

„Romania are un premier urmarit penal, care ramane bine-mersi in functie prin diverse tergiversari, desi nu mai are legitimitate. Victor Ponta a cerut un fel de azil medical in afara Uniunii Europene, inchipuindu-si ca acest lucru il scuteste sa dea ochii si cu justitia, si cu opinia publica din Romania, si cu opozitia, si cu presedintele Romaniei. PNL a decis sa initieze o campanie de strangere de semnaturi de la cetateni, pentru demiterea premierului autoexilat si autosuspendat, Victor Ponta.

Va fi motiunea de cenzura a cetatenilor, cea de-a doua, dupa votul din noiembrie 2014. Totodata, suntem de parere ca in Constitutia Romaniei este necesara o formula prin care un premier ca Victor Ponta, lipsit de decenta si care nu are in vocabular cuvantul DEMISIE, sa plece inainte de a afecta credibilitatea tarii si de a bloca, pentru propria ambitie, o intreaga administratie.

Viitoarea Constitutie trebuie sa prevada posibilitatea revocarii din functie a premierului de catre presedinte, in conditiile in care premierul e urmarit penal”, a anuntat Alina Gorghiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: