Cea mai scumpa inghetata din lume este din Japonia si costa aproape 6.400 de dolari. O portie

life

Inghetata byakuya, „noapte alba” in japoneza, costa in prezent 880.000 de yeni (6.380 de dolari) o portie, devenind oficial cea mai scumpa inghetata din lume, potrivit CNN.

Cea mai scumpa inghetata din lume este o combinatie de ingrediente de lux din Italia si Japonia.

Producatorul japonez de inghetata Cellato numeste „noaptea alba” un sortiment de inghetata care provine exclusiv din Alba – locul celor mai bune trufe albe din Italia. Potrivit unui articol publicat pe site-ul Guinness World Records, doar pretul acestui ingredient ar putea ajunge la doua milioane de yeni (14.500 de dolari) pe kilogram.

Inghetata este acoperita de o foita de aur comestibila, doua tipuri de branza si „Sakekasu”, un ingredient asemanator pastei derivat din procesul de preparare a sake-ului.

„Ne-a luat peste un an si jumatate sa dezvoltam acest sortiment, cu o multime de incercari si erori pentru a obtine gustul potrivit”, a declarat un reprezentant al companiei pentru Guinness World Records.

Compania a spus ca misiunea sa nu este doar sa faca deserturi delicios de scumpe, ci sa creeze o aventura culinara care imbina ingredientele europene si mancarurile traditionale japoneze.

Pentru aceasta, l-a adus pe Tadayoshi Yamada, bucatarul sef la RiVi, un restaurant din Osaka, cunoscut pentru bucataria sa de fuziune franco-japoneza, pentru a conduce proiectul.

Desertul este disponibil pentru vanzare in Japonia si este livrat direct consumatorilor, potrivit site-ului Cellato.

Pentru degustare, exista instructiuni precise. Clientii sunt instruiti sa astepte ca inghetata sa aiba textura potrivita, dupa care se toarna sosul de trufe albe si se foloseste o lingurita de metal artizanala care vine la pachet.

Se recomanda ca inghetata sa se dezghete la temperatura camerei sau sa se puna la microunde la 500 de wati timp de 10 pana la 20 de secunde, daca textura este prea tare.

Echipa Guinness World Records nu a avut sansa de a gusta desertul, insa Cellato a oferit o sesiune de degustare personalului sau care a recomandat asocierea acesteia cu sake sau cu un vin alb frantuzesc.

Cellato, care are si un sortiment pe baza de trufe negre, a declarat ca intentioneaza sa-si diversifice linia de produse incredibil de scumpe pentru a include sampanie si caviar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: