Cea mai scumpa sticla de bautura din lume: Macallan 1926 single malt s-a vandut cu 2,7 milioane de dolari

life

O sticla rara de whisky a fost vanduta pentru 2,7 milioane de dolari, doborand recordul pentru cel mai scump vin sau bautura spirtoasa vanduta la licitatie, potrivit BBC.

Macallan 1926 single malt este una dintre cele mai cautate sticle de whisky scotian din lume si a fost vanduta de Sotheby’s sambata, la mai mult de dublul pretului estimat.

„Are un gust foarte bogat, are arome de fructe uscate asa cum v-ati astepta, multe condimente, mult lemn”, a declarat Jonny Fowle de la Sotheby’s, care a spus ca i s-a permis sa guste o picatura in prealabil.

Whisky-ul a fost invechit timp de 60 de ani in butoaie de sherry de stejar inchis si au fost imbuteliate doar 40 de sticle, care nu au fost scoase la vanzare, ci au fost oferite clientilor importanti ai The Macallan.

De cate ori vreuna dintre sticle a fost scoasa la licitatie de-a lungul anilor, au fost rezultate extraordinare – o sticla similara a fost vanduta in 2019 pentru 1,5 milioane de lire sterline.

Macallan 1926 „este singurul whisky pe care fiecare licitator vrea sa-l vanda si fiecare colectionar vrea sa-l detina”, a spus Fowle.
Sotheby’s a spus ca cele 40 de sticle din butoiul din 1926 au fost etichetate in moduri diferite.

Doua sticle nu aveau deloc etichete, 14 erau decorate cu emblematica eticheta Fine and Rare, 12 au etichete create de artistul pop Sir Peter Blake si alte 12 sticle – inclusiv cea vanduta sambata – au etichete create de pictorul italian Valerio Adami.

Nu se stie cate dintre cele 12 sticle de The Macallan Adami 1926 mai exista. Se crede ca una a fost distrusa in cutremurul din Japonia din 2011 si cel putin una a fost deschisa si consumata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: